Adil Öksüz hakkında çarpıcı iddia!

15 Temmuz'un kilit isimlerinden firari Adil Öksüz'ün Almanya'ya, Türkiye'deki Amerikan ajanları tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı. İddialara göre Öksüz, bir NATO üssünden havalanan ABD'ye ait askeri kargo uçağı ile Almanya'ya götürüldü. Bu arada Almanya'ya nota verilmesine neden olan Öksüz krizi ile iligli olarak İbrahim Kalın ve Ömer Çelik'ten açıklamalar geldi.

Adil Öksüz hakkında çarpıcı iddia!

FETÖ'nün ABD destekli darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz ile ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Almanya'nın özel koruma altına alıp geçici oturma izni verdiği öne sürülen Öksüz bir ay önce Hannover'daki bir Türk Lokantasında ardından da FETÖ'cülere ait Tomurcuk Derneği önünde görüldü. Elinde de bir çanta vardı.

Günlerce Sakarya'da aranan Öksüz'ün Almanya'ya kaçışında, ABD ajanlarının aktif rol oynadığı belirtildi. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre ABD ajanları tarafından saklanan Öksüz, daha sonra ABD ordusuna ait kargo uçağıyla Almanya'ya götürüldü.

Türkiye'de bir NATO üssünden kalkan uçak, Hannover'e 30 kilometre uzaklıktaki Wunstorf kasabasında bulunan NATO'ya ait askeri üssü indi. ABD ajanları "Değerli paket" diye adlandırdıkları Öksüz'ü, Almanya'da ilgili birimlere teslim etti. Adil Öksüz'ün, darbe girişiminden 6 gün sonra, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan arandığı ortaya çıkmıştı.

Bu arada Öksüz konusunda diplomatik temaslar da sürüyor. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Alman mevkidaşı ile yaklaşık 1 saat süren bir telefon görüşmesi yaptı. Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada görüşmede iki ülke arasındaki çok boyutlu konuların yanı sıra ikili adli iş birliği hususlarının ele alındığı belirtildi.

"Bu sabah da Adalet Bakanımızın Alman mevkidaşı ile bir görüşmesi oldu. Genel hatlarıyla olumlu bir görüşme olduğunu söyleyebiliriz."

Öksüz konusunda Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan da açıklama geldi.

"İstihbarat teşkilatımız bu konuda Alman makamlarıyla yakın temas içinde."

Almanya'nın Öksüz'ü himayesi etmesi Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in de gündemindeydi.

"15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fethullahçı terör örgütünün ileri gelenlerinin Almanya'da saklandığı açık. Bu Adil Öksüz melesi çok açıktır."

Çelik, Öksüz'ün yakalanıp Türkiye'ye iade edilmesini istedi.

"Biz müttefikiz. Almanya ile dost bir ülkeyiz. Tarihsel bir derinliğe sahip ilişkilerimiz. Tarihsel derinliğe ve bugünkü iş birliğimizin kapasitesine uygun bir tavır bekliyoruz. Hiçbir dostumuz bir katili barındıramaz"

ulusal.com.tr

fetö almanya berlin dışişleri bakanlığı adil öksüz