ABD'den IŞİD açıklaması

ABD'den Türkiye ile ilgili bir açıklama da Savunma Bakanı Ashton Carter'dan geldi. Carter, Türkiye'nin hava operasyonlarında çoğunlukla IŞİD'i değil, PKK'yı hedef aldığını söyledi. IŞİD'in sınır hattını "mal kaçakçılığı ve savaşçı geçişi için halen kullandığını" savunan Carter, "Türkiye'nin daha fazlasını yapmasına ihtiyacımız var" dedi.

ABD'den IŞİD açıklaması

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye'nin Suriye sınırında IŞİD'in hala mal kaçakçılığı yaptığını ve Türkiye'nin IŞİD'i yeterince hedef almadığını söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nde ABD'li milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Türkiye ile ilgili çarpıcı mesajlar verdi.

Türkiye Suriye sınırında IŞİD'in hala etkin olduğunu savunan ABD Savunma Bakanı, örgütün Türkiye-Suriye sınırını “mal kaçakçılığı ve savaşçı” geçirmek için kullandığını söyledi. Carter, Türkiye'nin hava operasyonlarını da eleştirdi.

Havada ve karada daha aktif olmalarını istiyoruz. Hava operasyonlarının çoğu IŞİD'i hedef almıyor. PKK'yı hedef alıyor. IŞİD'e karşı daha fazlasını yaptıklarını görmek istiyoruz.

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın hemen yanında yer alan bir ülke olduğunu hatırlatan Carter, "Eğer yeterli çaba göstermiyorlarsa da, bu ciddi bir mesele ve Başkan Obama bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşüyordur" dedi.

ulusalkanal.com.tr

abd ışid