CHP'den kritik adım!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun önerilerini açıklamasının ardından harekete geçen CHP kanunu teklifi sundu. CHP'nin teklifinde, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'uncu Maddesi ve özel görevli mahkemelerin kaldırılması istendi. Teklifte, bu mahkemelerdaki kesinleşen ve kesinleşmemiş davaların normal ağır ceza mahkemelerinde yargılanması istendi.

CHP'den kritik adım!

CHP, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun tutukluluk ile ilgili açıklamalarının ardından harekete geçti. Grup Başkan Vekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Muharrem İnce imzalı teklif Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Kanun teklifinde Terörle Mücadele Kanunu'nun 10 maddesi ile görevli mahkemeler ile kapatıldığı halde elindeki dosyalara bakmayı sürdüren CMK 250. maddesiyle görevli özel mahkemelerin kaldırılması istendi.

Kapatılan bu mahkemelerde görülen ve karara bağlanan dosyaların ise bozularak aynı ilin normal ağır ceza mahkemesine gönderilmesi istendi. Teklifte, özel görevli savcıların Başsavcı, hakimlerin ise HSYK tarafından yeni görevlerine atanması önerisi sunuldu.

Teklifte Ergenekon Davası'nı ilgilendiren ilginç bir madde de yer aldı. CHP, kapatılan mahkemelere sadece gerekçeli karar yazmak için bir ay daha süre verilmesini teklif etti.

Teklifte, Tanık Koruma Kanunu'ndaki gizli tanık uygulamasıyla ilgili bazı değişiklikler yapılması istendi. CHP, tanığın kimliğinin soruşturma döneminde gizli, kovuşturma döneminde kimliği açık olarak dinlenmesini teklif etti.

ulusalkanal.com.tr