Kılıçdaroğlu'ndan ilginç açıklama: Ben tuzağa düşmedim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisindeki "Dersim" tartışmalarıyla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin Dersim tartışmalarıyla gündem değiştirmek istediğini savundu, "Davutoğlu Kaçak Saray'ın kamuoyunun gözünden kaçırmak istiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan ilginç açıklama: Ben tuzağa düşmedim

CHP'de "Dersim" tartışamaları sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan konuya ilişkin ilginç bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin "Dersim" tartışmasını gündem değiştirmek için kullandığını savundu.

Taraf Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu, Kaçak Saray'ın kamuoyunun gözünden kaçırmak için kurulan "Dersim" tuzağına kendisinin düşmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Dersim tartışmasıyla Davutoğlu Kaçak Saray’ı kamuoyunun gözünden kaçırmak ve gündemi değiştirmek istiyor. Bu tuzağa ben düşmedim. O bizi bu tuzağa düşürmek ve tartışmayı başka bir alana çekmek istiyordu. Dersim ile Kerbela’yı karşılaştırmak da zaten cehaletin bir başka yönüdür. " dedi.

Konuyla ilgili kanun teklifi verdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, gereğinin yapılmadığını söyledi. Davutoğlu'na "Akademisyensen adam gibi oturursun CHP’nin verdiği önergeyi kabul edersin. Dersim olaylarını tepeden tırnağa araştırırız" diye seslendi.

ulusalkanal.com.tr