Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan itiraf etti

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat mimarlarından olduğu açılım süreciyle ilgili itiraf geldi. 3 günde 31 şehidin verildiği terör olayları ve oluşan halk tepkisine değinen Akdoğan, "Açılım sürecinde oluşan güvenlik açığının ortadan kaldırılacağını" savundu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan itiraf etti

Habur rezalaeti ile başlayan, terör örgütü ile İmralı ve Oslo'da yapılan pazarlıklarla şekillenen, Dolmabahçe'deki ortak basın açıklamasıyla hafızalara kazınan açılım süreciyle ilgili Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan açıklama geldi.

Anadolu Ajansı'na açıklamalar yapan Akdoğan: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat mimarı olduğu, Başbakan Yardımcısı olduktan sonra kendisine bağlanan açılım süreci ve artan terör olaylarına değindi.

PKK silah bırakmadığı sürece operasyonların süreceğini belirten Akdoğan, açılım sürecinde oluşan güvenlik açığının ortadan kaldırılacağını söyledi.

13 yıllık AKP iktidarının kazanımlardan geri adım atmayacaklarını kaydeden Akdoğan, 3 günde 31 şehidin verilmesi sonrası oluşan halk tepkisine de değindi. Parti binalarına saldırılmasının yanlış olduğunu kaydeden Akdoğan terör örgütübe verilen tepkilerin hukuk içinde olması gerektiğini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr