Çuvalcı General Odierno'dan Org. Akar'a “madalya”

2003 yılında Irak Süleymaniye'de 11 Türk askerinin başına çuval geçirme emrini veren Amerikalı General Ray Odierno, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'a liyakat nişanı taktı. Nişan, Akar'a "Suriye konusundaki tutumu ve Türkiye ile ABD askeri kuvvetlerinin iş birliğine sağladığı katkıdan" dolayı verildi.

Çuvalcı General Odierno'dan Org. Akar'a “madalya”

Türk ordusunun başına çuval geçiren Amerikalı general, Genelkumay Başkanı olması beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'a "liyakat nişanı" taktı.

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ray Odierno... 2003'te Irak Süleymaniye'de 11 Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayında Kuzey Irak'taki ABD birliklerinin başında bulunuyordu. Başına çuval geçirilen Mehmetçik tam 60 saat rehin tutuldu.

O emri veren general Odierno tam 12 yıl sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’a liyakat nişanı verdi. Washington’da "Suriye konusundaki tutumu ve Türkiye ile ABD askeri kuvvetlerinin iş birliğine sağladığı katkıdan" dolayı takılan nişan için Fort Myer askeri üssünde tören düzenlendi. Törene, 100’e yakın üst düzey askeri yetkili katıldı.

Odierno’nun Org. Akar’a takdim ettiği “liyakat nişan”ı daha önce de eski Genelkurmay Başkanı emekli Org. Yaşar Büyükanıt’a da verilmişti.

ulusalkanal.com.tr

liyakat nişanı