Deniz Baykal sessizliğini bozdu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası Türkiye'nin gündemine oturan Deniz Baykal eleştirilere yanıt verdi. Erdoğan'la görüşmenin oldukça olumlu geçtiğini söyleyen Baykal, Kılıçdaroğlu ile mutabakat halinde olduklarını vurguladı. Erdoğan'ın bu görüşmeler için teşvik edilmesi gerektiğini söyleyen Baykal, "kendisinin Cumhurbaşkanı dışında neden başka kimseden görüşme çağrısı almadığını da merak ettiğini söyledi.. Baykal, 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarının, bir koalisyon protokolünde yer alamayacağını savundu.

Deniz Baykal sessizliğini bozdu!

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında eleştirilerin odağına yerleşti. Hürriyet gazetesine konuşan Baykal, eleştirilere yanıt verdi.

Erdoğan ile yaptığı görüşmeden olumlu mesajlar aldığını ayrıntılı bir şekilde anlatan Baykal, bunun bir başlangıç olduğunu, Erdoğan'ın bu tür görüşmelere teşvik edilmesi gerektiğini savundu. Baykal, "Ben neden böyle bir çağrıya Cumhurbaşkanı dışında başka kimseden muhatap olmadım sorusunu da kendi kendime sordum" diye konuştu. Deniz Baykal, eleştirilere bir benzetmeyle yanıt verdi.

"Bu şuna benziyor; bir zamanlar da ‘Vay, sen Amerikan Büyükelçisi’yle ya da Rus Büyükelçisi’yle neden buluştun’ diye fatura çıkarılırdı. Bunları ben kendi siyasi hayatımda hep yaşadım. Amerikan Büyükelçiliği’ndeki yemeğe gitmekle de, Rus Büyükelçisi’yle yemek yemekle de suçlandım"

Koalisyon ihtimallerini de değerlendiren Baykal, koalisyon yapacak partilerin "17/25 Aralık solsuzluk soruşturmaları" üzerine bir protokol yapamayacağını savundu.

"Ha onları da yeniden açma imkânı var. Ama yeniden açılıp açılmayacağını siyaseten karara bağlamak mümkün değil, Anayasa’ya aykırı. Falan mahkeme şu kararı alsın denir mi? Meclis bu süreçte mahkeme gibi çalışıyor... Bu bir anayasal gerçek. Protokol derse ‘Yolsuzluklarla mücadele edeceğiz’, bu gelecek yolsuzluklarla mücadele anlamındadır. Ama yapılmış, yaşanmış, somut bir yolsuzlukla ilgili olarak ‘bu konuyu şu karara bağlayacağız’ diye protokole hüküm koyamazsınız"

ulusalkanal.com.tr

görüşme Deniz Baykal cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 17-25 aralık