Her yere türban planı

1999 yılında Meclis'e türban sokma planının ilk aktörü olan Merve Kavakçı konuştu. O dönem Amerikan vatandaşı olduğu için milletvekilliği düşürülen Kavakçı türban konusunda sıranın TSK, emniyet ve yargıya geldiğini söyledi.

Her yere türban planı

Bülent Ecevit'in tarihe damga vuran bu sözlerinin üzerinde 14 yıl geçti. 1999 yılında Meclis'ten kovulan türban 2013'te geri geldi. İlk türban provakasyonun baş aktörü olan Merve Kavakçı yeni durum üzerine konuştu. Kavakçı türban konusunda sıranın TSK, emniyet ve yargıya geldiğini söyledi.

Atılan bu büyük ve çok olumlu adım, başörtüsü sorununun yargı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyette de çözümünü hızlandırmalıdır. Başörtüsü, insanlara bakışımızda, bir değişken olmaktan çıkana dek bu tutum sürdürülmelidir.

1999'da Meclis oturumunda yaşananlar sonra Merve Kavakçı milletvekili yeminini edemedi. Cumhuriyete türban kılıfıyla saldırma girişimi boşa çıkarıldı. Daha sonra Kavakçı'nın Amerikan vatandaşı ortaya çıktı, milletvekilliği düşürüldü. Kavakçı'nın seçim için YSK'ya başvurduktan 9 gün sonra yemin ederek ABD vatandaşı olmuştu. Kavakçı hem Amerikan vatandaşı hem türbanlı olarak Meclis'te yemin etmek istemişti.

ulusalkanal.com.tr

tsk emniyet yargı türban merve kavakçı