Ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağı 3 ay uzayacak

Yeni İstihdam Kalkanı Paketi'nin ayrıntıları belli oldu. Bu kapsamda, salgın ile birlikte gelen destek ödemeleri devam edecek. Ücretsiz izne çıkarılan işçilere nakit desteği ve işten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatılacak. Kısa çalışma ödeneği ise model değişikliği ile uygulanacak.

Ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağı 3 ay uzayacak

İşten çıkarma yasağı, ücretsiz izin desteği ve kısa çalışma ödeneği... 3 başlıktaki destek ödemelerinin devam etmesi bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçen günlerde “Yeni İstihdam Kalkanı” isimli bir paketin hazırlandığını duyurmuştu. Albayrak, paket ile belirlenen önceliğin istihdamı korumak olduğunu belirtmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı paketin ayrıntıları da belli olmaya başladı.

NTV’nin haberine göre salgın ile getirilen işten çıkarma yasağı 3 ay daha uzatılacak. Böylelikle, 17 Temmuz'da sona erecek yasak 17 Ekim'e kadar sürecek.

Ücretsiz izne çıkarılan işçilere nakit desteği de 3 ay süreyle devam edecek.

Kısa çalışma ödeneği yerine başka bir desteğin söz konusu olup olmayacağı da masadaydı. Ödeneğin model değişikliği ile uygulanması konusunda uzlaşı sağlandı.

Bu kapsamda işverene istihdamı koruması karşılığında teşvik verilmesi gündemde. Kısa çalışmanın sona ermesi ile tam zamanlı çalışacak işçiler için işverenlere prim desteği sağlanacak. Böylelikle işverenlerin maliyetleri de aşağı çekilecek.

Düzenleme ile yeni istihdama da ücret desteği verilecek. 2019 başından 17 Nisan 2020'ye kadar olan istihdam sayılarına ek olarak işe alınan her işçi için ödeme yapılacak. 30 Eylül'e kadar bin 732 lira destek dağıtılacak.

ulusal.com.tr

işten çıkarma yasağı