CIA tehdit etti: 'Türkiye kan gölüne dönecek'

'Perinçek grubu Erdoğan’a suikast yapacak' provokasyonunun mimarı Pentagon görevlisi Michael Rubin, Perinçek ve Erdoğan arasındaki çatışmadan dolayı Türkiye'nin kan gölüne döneceği yalanını piyasaya sürdü

CIA tehdit etti: 'Türkiye kan gölüne dönecek'

Pentagon görevlisi Michael Rubin, Türkiye hakkında yine provokatif bir makale yayımladı. Türkiye'de bazı kışkırtmaların işareti verilen yazıda, tehditlerin hedefi 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin içine girdiği yönelimden geri dönmesini sağlamak.

Pentagon görevlisi Michael Rubin, Perinçek ve Erdoğan arasındaki çatışmadan dolayı Türkiye'nin kan gölüne döneceği yalanını piyasaya sürdü. Rubin bir süre önce de “Perinçek grubu Erdoğan’a suikast yapacak" diye provokatif bir yazı yayımlamıştı.

ERDOĞAN SİNDİRECEK

Aydınlık'ın haberine göre, Bush döneminin önemli görevlilerinden, ABD Donanma Akademisi Öğretim Üyesi Michael Rubin, American Enterprise Institute'de (AEI) önceki gün yayımlanan makalesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anayasayı değiştirerek halk desteğiyle kazanamadığını silah yoluyla kazanmak istediğini ileri sürdü. Rubin, "Herkesi korkutup sindirdiğine inanan Erdoğan 'Eski Maocu ve aşırı milliyetçi' Doğu Perinçek’i sindiremedi" diye yazdı.

KAN GÖLÜ YALANI

Erdoğan’ın tasfiyelerinden en karlı çıkan grubun, rakipleri de bu sırada devlet kademelerinden elendiği için Perinçek ve grubu olduğunu iddia eden Rubin, şöyle devam etti:

“Bugün Perinçek o kadar etkili ki neredeyse gölge Savunma Bakanı konumunda”.

Rubin, Perinçek’in anayasa değişikliğine izin vermeyeceğini belirtmesinin, Erdoğan ile restleşmenin en önemli adımlarından biri olduğunu öne sürdü.

İkili arasında var olduğunu iddia ettiği “husumet” nedeniyle Türkiye’nin kan gölüne dönmek üzere olduğunu iddia eden Rubin, “Asıl merak konusu bunun ne zaman gerçekleşeceği ve Erdoğan’ın Perinçek’ten daha hazırlıklı olup olmadığı” diye yazdı.

GÜLEN KONUSUNDA YETERLİ DELİL YOK

ABD derin devletinin çelik çekirdeğinde yer alan ve Irak, İran, Suriye ve Türkiye'de çeşitli örtülü operasyonlarda görev üstlenen Rubin, hiçbir Türk yetkilinin sunduğu verinin, Fetullah Gülen’in 15 Temmuz’daki darbe girişiminin arkasında olduğuna dair yeterli kanıt oluşturmadığını ileri sürdü.

Erdoğan'ın tasfiye ettiği bazı emniyet müdürlerini “dindar ve Erdoğan destekçisi” olarak adlandıran Rubin, bunların hiçbirinin FETÖ destekçisi olmadığını, o gruba mensup emniyetçilerin çok önce tasfiye olduğunu iddia etti.

Yeni atanan emniyet müdürlerini “çoğu aşırı milliyetçi, çok genç ve nispeten tecrübesiz” diye niteleyen Rubin, "Konu, tasfiye edilen emniyet müdürlerinin sadakatsizliği değil Erdoğan’ın onları yumuşak ve orantısız güç kullanmakta isteksiz bulması" diye yazdı.

MUHAFIZ ORDUSU

Rubin, AKP’nin son zamanlarda Osmanlı Ocakları yoluyla yandaşlarına silah ruhsatı da vermeye başladığını iddia etti. 28 Şubat döneminde görevden alınan ve bu yüzden laiklikten intikam almaya ant içtiğini iddia ettiği Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'yi askeri danışmanı olarak tayin ettiğini hatırlatan Rubin, Tanrıverdi'nin başkanı olduğu SADAT’ın Erdoğan’ın İslami Devrimci Muhafız Kuvvetleri halini almaya başladığını ileri sürdü.

RUBİN KİMDİR?

2003-2004 yıllarında -Bağdat’ın düşmesinden sonra- Irak’taki Koalisyon İşgal Yönetiminde görev alan Michael Rubin, Amerikalıların Ayn el Arap yerine Kobani demelerinin bile Washinton’un Kürt söylemlerini kabul ettiği anlamına geldiğini söylüyor. Rubin, şu an Amerikan Girişim Enstitüsü adlı kuruluşta çalışıyor. Ayrıca Amerikan Donanması AskeriAkademisinde (Naval Postgraduate School) öğretim görevliliği ve Amerika’da yayınlananMiddle East Quarterly (Ortadoğu bülteni) dergisinin editörlüğünü yapıyor.

ulusalkanal.com.tr

türkiye cia recep tayyip erdoğan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek