Yemen Sosyalist Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Ulusal Kanal'a konuştu

Yemen Sosyalist Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Zubeyri, Ulusal Kanal İran Temsilcisi Yakup Aslan'ın sorularını yanıtladı. Ülkesindeki son durum hakkında bilgi veren Zubeyri, Türkiye'nin de dahil olduğu "Teröre karşı İslam ittifakı ordusu" ile ilgili "Türk Silahlı Kuvvetleri emperyalizm ve siyonizme direk bağlı bir yönetimden emir almayı kabul etmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Yemen Sosyalist Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Zubeyri, Ulusal Kanala konuştu. Zubeyri, Suudi Arabistan’ın bölgesel güç olabilmek için Türkiye'yi kullanmak istediğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın Türk ordusunu kendi yangınının içine çekemediğini vurgulayan Yemenli siyasetçi, "Suudi Arabistan Türk muhalefetini ve Türk halkını hesaba katmadı" dedi.

Yemen Sosyalist Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan ve Türkiye'nin de içerisinde yer aldığı "Teröre karşı İslam ittifakı ordusu" konusunda da uyarılar yaptı. "Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusun bu itttifak içerisinde yer almasını yadırgadık" diyen Zubeyri, bunu AKP hükümetinin siyasi bir hamlesi olarak yorumladıklarının altını çizdi.

Ülkesi hakkında son durumu “zafere çok yaklaştık” şeklinde yorumlayan Muhammed Zubeyri, dış desteğe ihtiyaç duymadan kendi imkanları ile savaştıklarına dikkat çekti.

Haber-Kamera: Yakup Arslan

ulusalkanal.com.tr