Antalya Vatan'la Gülümsedi

Antalya Vatan'la Gülümsedi

Gerçekleştirdiği olağanüstü kurultaydan bu yana üye akınına uğrayan Vatan Partisi'nin estirdiği birlik ve iktidar rüzgarı Akdeniz'i de sardı. Kurultaydan bu güne Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı'na üye olan 600'ün üzerinde öncüden 200'ünün rozet takımı bugün düzenlenen törenle yapıldı. Büyük coşku, marşlar ve türkülerle gerçekleşen katılım töreninde, yeni üyelere rozetlerini Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tayfun İçli taktı.

İlk işareti Ankara Arena Spor Salonu'ndan yakılan Vatan Partisi'nin yaydığı umut, birleşme ve iktidar coşkusu Türkiye'nin dört bir yanını sarmaya devam ediyor. O rüzgarın bugünkü durağı Antalya oldu. Kurultayın gerçekleştiği günden bu güne Vatan Partisi'ne katılan 600'ü aşkın öncü için Antalya merkezinde bulunan bir otelde kahvaltılı katılım töreni düzenlendi. Törende hazır bulunabilen 200 yeni üyenin rozetleri Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tayfun İçli tarafından takıldı.

Vatan Partisi Milletin Umudu Olmuştur

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törenin açış konuşmasını yapan Vatan Partisi Antalya İl Başkanı Yalçın Armen, son bir ay içinde internet üzerinden 400, bizzat il binasına gelerek üye olan 200'ü aşkın yeni üye kazandıklarının bilgisini verdi, Vatan Partisi'nin milletin umudu olduğunu belirterek, "7 Haziran seçimlerinde temsilcilerimizi Meclis'e sokacağız. AKP hükümetini devireceğiz" diye konuştu.

Bu Ülkeyi Böldürmeyeceğiz

Eski Devlet Bakanı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tayfun İçli, gündemdeki toplumsal cinayetler ve bölünme açılımlarına değindi, "Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz. Genç kızlarımızı, kadınlarımızı vahabi tuzağına düşürmeyeceğiz" diye konuştu.

Vatan Partisi Fikrin Ötesinde Bir İhtiyaçtan Doğmuştur

Partisinin programına dikkat çekerek sürdürdüğü konuşmasında İçli, herkesin reddettiği dönemde ve aslında 1930'lu yıllardan çok daha büyük önemi olan ilkelere sahip çıktıklarını vurguladı. İçli şunları söyledi; "6 oka sahip çıkıyoruz. Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkıyoruz." Türk Milletine yaşatılan sıkıntılara karşı milletin siyasilere tepkisini Haziran direnişiyle ortaya koyduğunu vurgulayan İçli, Vatan Partisi'nin ihtiyaçtan doğduğunu belirterek şunları söyledi; "Gezi direnişindeki o halkın tepkisini siyasiler nasıl söndürebiliriz, nasıl bozabiliriz şeklinde operasyonlar yaptılar. Biz bir ihtiyaçtan doğuyoruz. Fikrin ötesinde bir ihtiyaçtan."

İktidarında Muhalefetinde Deposu Delinmiş, Farkında Değiller

İçli, hem iktidara hem de muhalefet partilerine seslendi; "Deponuz delinmiş farkında değilsiniz, halk sizi akın akın terk ediyor. Siz hala eski verilere, kriterlere göre konuşuyorsunuz. Vatan Partisi geliyor. Vatan Partisi TBMM'de temsil edilecek ve halka dayatılan bu melanetleri def edecek" diye konuştu.

Zaman Bayrağı Alıp Cepheye Çıkma Zamanıdır

Yurttaşlardan yalnızca oy istemediklerini vurgulayan İçli, tüm halkı bayrağı alıp cepheye çıkmaya çağırdığı konuşmasında şunları kaydetti; "Vatandaşlarımızdan sadece oy istemiyoruz. Durumdan vazife çıkartıp derhal Vatan Partisi'ne üye olmayı, cephede mücadele etmeyi talep ediyoruz. Zaman evde, köyde, çiftlikte oturma zamanı değil. Zaman, bayrağı alıp cepheye çıkma zamanıdır."

Şen Anıldı, Avşar Selamlandı

Konuşmaların ardından geçtiğimiz günlerde sonsuzluğa uğurladığımız Vatan Partisi üyesi, Aydınlık Gazetesi emekçilerinden Mahmut Şen, "Devrim Şehitleri Ölümsüzdür" sloganlarıyla anıldı. Yine geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'diktatör' dediği için tutuklanan Vatan Partisi Öncü Gençlik Kayseri İl Başkanı Aykutalp Avşar, katılımcılar tarafından "Aykutalp Avşar Yalnız Değildir" sloganıyla selamlandı. Öncü Gençlik Antalya İl Başkanı Emre Karavaizoğlu, Aykutalp Avşar'a özgürlüğünü kazandıracaklarını belirterek, "Buradan hep birlikte söz veriyoruz. Bundan sonra tek bir vatanseveri, bu vatan düşmanı kan emicilere yedirmeyeceğiz" diye konuştu.

Türküler Çanakkale Şehitlerinin Anısına Seslendirildi

Büyük zaferin 100. yılına son 3 gün kala törende Çanakkale Türküleri de seslendirildi. TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Dr. Mehmet Özbek, türkülerini Çanakkale Şehitleri anısına seslendirdi. Sloganların, alkışların ve coşkunun bir an olsun dinmediği törende rozet takımın ardından yeni üyeler Neden Vatan Partisi sorusunu yanıtladılar.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tayfun İçli'nin yeni üyelerle verdiği anı fotoğrafının ardından tören müziklerin eşliğinde son buldu.

Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr