Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne altyapı çıkışı

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefindeydi. Kentin altyapı sorunlarına dikkat çeken Erdoğan, ''deprem konutlarını mahalli idareye bıraksaydık daha tespitleri bile bitiremezdi'' dedi. Erdoğan, deprem nedeniyle yıkılacak 1444 konut ve 208 dükkan ile rezerv alanda yapılacak 397 konutun temel atma töreninde kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne altyapı çıkışı

AK Parti 7. İzmir İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni altyapı sorunları üzerinden eleştirdi, ''Deprem konutlarını yerel yönetime bıraksaydık daha tespitleri bile bitirememişlerdi'' dedi.

- Bir hanımefendi Bay Kemal'e ne diyor? '35 yıldır burayı siz yönetiyorsunuz, 35 yıldır İzmir'i siz yönettiğiniz halde bu altyapı niçin yapılmadı, yapılmıyor? Doğru, çünkü esnafın hepsinin dükkanlarını sular bastı. Aynı şeyi depremde yaşamadık mı, yaşadık.

- İnşallah 6 ay sonradan itibaren teslimata başlıyoruz, yıl sonuna kadar deprem konutlarımızı bitireceğiz. Bu söz, Bay Kemal sözü değildir.

- Şayet bu konutları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız değil de buradaki mahalli idare yapacak olsaydı şu anda bırakın temeli ve hatta projeyi, henüz tespitler bile bitirilememişti.

AK Parti Kongresi'nin ardından Cumhurbaşkanı, en çok yıkımın gerçekleştiği İzmir'in Bayraklı ilçesinde gerçekleşen Deprem Konutları Temel Atma Töreni'ne katıldı. İlk etapta yapılacak 1444 konut, 208 dükkân ile rezerv alandaki 397 konutun temeli atıldı.

Erdoğan, temel atma töreninde de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e seslendi. Karabağlar ilçesindeki çarpık yapılaşmanın İzmir'e yakışmadığını ifade etti.

Erdoğan'ın İzmir mesaisi Dokuz Eylül Üniversitesi'nde düzenlenen ''Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi'' konulu konferans ile sona erdi.

deprem izmir chp ak parti Tunç Soyer altyapı çarpık kentleşme