Bahçeli'den Anayasa Mahkemesi açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yine çok tartışılacak bir öneri ortaya attı. Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmasını istedi. Çalışmalar için de Meclis’i işaret etti.

Bahçeli'den Anayasa Mahkemesi açıklaması

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yapılandırılmasını önerdi. Meclis’in açılmasıyla konunun gündeme gelmesini istedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, karayollarında toplantı ve gösteri yasağını kaldıran kararının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile polemik yaşamıştı.

Soylu ve Arslan’ın yaşadığı söz düellosu gündemdeki yerini korurken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den Anayasa Mahkemesi çıkışı geldi. Bahçeli, 15 üyeli Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin doğasına uygun şekilde yeniden yapılandırılmasını istedi.

MHP lideri, iç huzur ve istikrar ortamının kökleşmesi için yeni sistemin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesinin temel gündem maddesi olması gerektiğini ifade etti. Anayasa Mahkemesi’ne ilişkin önerisinin Meclis’in açılmasıyla gündeme alınmasını istedi.

ulusal.com.tr

Bahçeli hükümet sistemi