TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Fırat Kalkanı Harekâtının 66'ıncı gününde 127 IŞİD ve 8 PYD/PKK hedefi vurdu. TSK, PYD/PKK'nın Afrin'den El Bab'a doğru ilerleyişinin durdurulduğunu açıkladı.

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Fırat Kalkanı Harekâtı 66'incı gününde devam ediyor.

ÖSO güçleri, Aktarin'in güneyinde bulunan 3 yerleşim yerinde kontrolü sağlamaya çalışıyor. Devam eden çatışmalarda 8 ÖSO gücü hayatını kaybetti 34'ü de yaralandı.

Türk savaş uçaklarının hazır bekletildiği operasyonlarda, 127 IŞİD ve 8 PYD/PKK hedefi yerden yapılan atışlarla etkisiz hale getirildi.

Koalisyon güçleri ise Numan'da düzenledikleri 2 ayrı hava harekâtında iki IŞİD'liyi öldürdü, 1 silahlı araç ile 1 ağır silahı imha etti.

Harekâtın başından bu yana 164 yerleşim yerini kapsayan yaklaşık bin 305 kilometrekarelik alan terörden temizlendi. Bu bölgelerde çoğu tuzaklanmış 32 mayın ile bin 362 EYP etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PYD/PKK'nın, demografik yapıyı değiştirmek için IŞİD'den temizlenen bölgelere yerleşmesine engel olmaya yönelik tedbirleri de devam ediyor. TSK bu kapsamda terör örgütünün Afrin'den El Bab'a doğru ilerleyişi durduruldu.

ulusalkanal.com.tr

pkk tsk pyd deaş Fırat Kalkanı Harekâtı ÖSO