Görüntüler meclis gündeminde

İstanbul Sarıyer'de Dilek Doğan'ın vurulduğu polis aramasının görüntüleri mecliste gündeme geldi. CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt, soru önergesi vererek "operasyona giden polislere psikolojik destek verilip verilmediğini" sordu. 3 bölümden oluşan görüntülerde; polislerin eve girişi, bir odadaki arama sırasında arkadaki koridorda yaşanan kargaşa ve silah sesinin duyulması ile özel harekat polisinin anne Aysel Doğan'a tetiğe oğlun bastı dediği görülüyor.

Görüntüler meclis gündeminde

Dilek Doğan'ın vurulduğu operasyonun polis kamerası kayıtları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Hüsnü Bozkurt Doğan'ın vurulduğu operasyon görüntüleri üzerine soru önergesi verdi. CHP'li Bozkurt, İçişleri Bakanı Efgan Ala'ya, "operasyonlara giden polislere yönelik psikolojik destek programları olup olmadığını" sordu.

Soru önergesinde "polisin hangi tehditler karşısında silah doğrultma ve tetikleme insiyatifi" kullanabileceği de gündeme geldi.

Dava dosyasına giren görüntülere göre polisler eve girerken Doğan ailesi galoş giymelerini talep ediyor, polisler bunu kabul ediyor ve eve öyle giriliyor.

Evde arama başladıktan sonra kamera bir odadaki aramayı kayda alırken koridorda yaşanan diyaloğun sesleri duyuluyor.

Doğan ailesinin bir ferdi polislere yakınıyor. Bu sırada diyalog bir anda alevleniyor, önce özel harekat polisinin sorusu duyuluyor, ardından silah sesi ve anne Aysel Doğan'ın feryadı...

Polislerden biri "112'yi arama" talimatı verirken Doğan ailesi de polislere tepki gösteriyor.

Video kaydının son bölümünde özel harekat polisi anne Aysel Doğan'a tetiğe oğlun bastı diyor ve abi Mehmet Doğan'ın sarhoş olduğunu iddia ediyor.

ulusalkanal.com.tr