Köy korucularından önemli açıklama: PKK bizi sevmiyor çünkü...

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, artan terör olaylarıyla ilgili açıklamalar yaptı. PKK'nın hedefinde olduklarını söyleyen Sözen, "PKK bizi sevmiyor çünkü bölgeyi tamamen ele geçirmelerindeki en büyük engel biziz" dedi. Sözen, PKK'nın açılım sürecinde güç kazandığını ve örgütün en çok Kürt halkına zarar verdiğini açıkladı.

Köy korucularından önemli açıklama: PKK bizi sevmiyor çünkü...

Köy korucuları. Onlar teröre mücadelenin olmazsa olmazları... Onlar da PKK'nın hedefinde... Kimi kaçırıldı, kimi öldürüldü. En son Bingöl'de PKK ile çatışmaya girdiler.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen terörle mücadele ve açılımın geldiği noktayı değerlendirdi.

"PKK korucuları katlediyor. Kürt olan korucuları niye öldürüyorlar? Bölgeye tamamen hakim olmalarının önündeki engel, korucular... Bölgenin can damarı... 30 yılda her iki taraftan ölenlerin sayısının 30 bin olduğu söyleniyor. Bunların 25 bin civarı her iki taraftaki Kürtler... Terör örgütü ve yandaşları en büyük zararı bölge halkına verdi."

PKK'nın açılım sürecinde güçlendiğini vurgulayan Sözen, uyarılar yaptı.

"PKK'nın elinde ilk kez TSK envanterindeki silahlardan var, çözüm sürecinde silahlarını modernize ettiler, tetiğe basmadan onlarca asker ve polisi şehit edebilirler.Çözümü en iyi şekilde kullanarak Doğu ve Güneydoğu'daki bütün illeri kuşatacak şekilde hazırlık içindeydiler. Şemdinli, Cizre, Ağrı, Yüksekova, Hakkari'de şehir ve ilçelerde evler kiralayıp vatandaşın içine karıştılar"

Korucular, raporlarını hükümetin dikkate almadığını, akil insanlar heyetlerinin de hükümeti yanılttığının altını çizdi.

ulusalkanal.com.tr