Kozmik Oda'da sona gelindi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla yola çıkılıp, Türk Ordusu'nun en mahrem bilgilerinin yer aldığı Kozmik Odaya girilmesine kadar varan soruşturma çöktü

Kozmik Oda soruşturmasında takipsizlik kararı verildi. 6 yıl boyunca süren soruşturmada en ufak bir delil bile bulunamadı. Savcının polisler hakkında sahte belge düzenlemek suçundan soruşturma başlatılmasını istediği belirtiliyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla yola çıktılar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en gizli bilgilerini ele geçirdiler. O iddia fiyaskoyla sonuçlandı, soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Kozmik Oda soruşturması, 24 Aralık 2009'da ABD’den gelen bir ihbar üzerine başlatıldı. İddiaya göre, iki subay Bülent Arınç'ın evinin olduğu Çukurambar mahallesinde, Arınç'a suikast hazırlığı yapıyordu. Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda görevli Albay Erkan Yılmaz B. ile Binbaşı İbrahim G. gözaltına alındı.

Bu iddia üzerine Kozmik odaya girildi. İki gün sonra 8 asker daha gözaltına alındı Hâkim Kadir Kayan, Kozmik Oda'da 25 gün boyunca arama yaptı.

Soruşturmada yıllarca hiçbir ilerleme sağlanamadı. Özel görevli mahkemelerin kapatılmasından sonra, “Kozmik Oda” dosyası Savcı Tekin Küçük’e verildi. Küçük, hızla çalışmaya başladı.

Savcı, Arınç’ın ev adresinin yazılı olduğu öne sürülen notun grafolojik incelemesini yaptırdı. O yazılar Albay Erkan Yılmaz B.’ye ait değildi. Subayların olay gününe ait cep telefonu sinyalleri de ifadeleriyle örtüşüyordu.

Yıllar sonra Bülent Arınç'ın bu itirafı yaptığı dosyayı, savcı da "suikast iddiasını destekleyecek mahiyette yeterli şüphe bulunmadığı gerekçesiyle" kapattı. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük, 30’a yakın şüpheli hakkında takipsizlik kararı yazdı.

Haberde savcı Küçük'ün “Kozmik Oda” soruşturmasını yürüten polisler hakkında sahte belge hazırlamak suçundan işlem yapılmasını istediği belirtilidi. Kararın onay için Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ine gönderildiği ifade edildi.

Haberin basına yansımasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından da bir açıklama geldi. Anadolu Ajansı'na; soruşturma ile ilgili nihai kararın henüz verilmediği bildirildi.

ulusalkanal.com.tr