Orgeneral Balanlı'dan Necdet Özel'e sert yanıt

Balyoz davasında aldığı ceza Yargıtay tarafından onanan emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in açıklamalarını değerlendirdi.

Orgeneral Balanlı'dan Necdet Özel'e sert yanıt

Özel'in Balyoz davasına ilişkin olarak "sessizliğini", "Ben kamu görevlisiyim" diyerek açıklama çabasını eleştiren Balanlı, "Bu açıklama, işgal ettiği makamın kendisine yüklediği sorumlulukla bağdaşmadığı gibi, silah arkadaşlığının gerektirdiği dayanışma ruhuna da aykırıdır" dedi.

'İnsanlık suçu'

Hava Kuvvetleri E. Komutanı, E. YAŞ üyesi Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, 18 yıl hapis cezası aldığı Balyoz davasıyla ilgili avukatı aracılığıyla bir açıklama gönderdi. Balyoz davasının TSK'nın bekasıyla ilgili olduğunu ifade ederken, "Bize yapılanlar tarihe insanlık suçu olarak geçecektir" ifadesini kullandı. Balanlı, Özel'in TSK'nın komutanlarına sahip çıkmadığını vurgulayarak şunları belirtti:

'Özel, Hasdal'da haksızlığı teyit etti'

"Necdet Özel de Ekim 2011 ayı sonunda Hasdal Askeri Cezaevi'ne yaptığı ziyaret sırasında bu büyük haksızlığı teyit etmiş ve bu konuyu kendi yöntemiyle çözeceğini, çözemezse kendisinin de görevi daha iyisini yapabilecek arkadaşlarına bırakacağını ifade etmiştir."

'Özel, kamuoyuna açıklama yapmalıydı'

"Biz, Orgeneral Necdet Özel dahil tüm komutanların bu haksızlığı yasal platformlarda devletin en üst makamlarına aktardığını zaten biliyoruz. Genelkurmay Başkanı'ndan beklentimiz, yasal sorumluluklarının dışında davranıp bizleri buradan çıkarması değil, bizim suçsuzluğumuza inandığını kamuoyuna açıklamasıdır. Çünkü Balyoz davası bu kabul edilemez noktaya Genelkurmay'ın kahreden sessizliği sayesinde gelmiştir."

Aydınlık

Balyoz genelkurmay necdet özel Bilgin Balanlı