Tecavüzcü kafası!

Yargıtay Başsavcılığı'ndan küçük yaştaki kız çocuklarına tecavüz edenlerle ilgili skandal bir öneri geldi. Başsavcılık, kanun taslağına göre, "evlenme vaadiyle tecavüz" edilen bir kişi tecavüzcüsüyle evlenirse, tecavüzcü ceza almayacak. Skandal teklifin gerekçesi ise, dava yükünün azaltılması.

Tecavüzcü kafası!

Yargıtay Başsavcılığı'ndan skandal bir kanun tasarısı taslağı geldi.

Başsavcılık, çocuk yaştaki kızlara tecavüz olaylarında dava dosyalarının kapatılması için "evlilik formülü" önerdi. Skandal teklife göre; tecavüzcü, saldırısını "evlenme vaadiyle" yaparsa ve sonunda mağdur ile evlenmeyi kabul ederse ceza almayacak.

Önerinin gerekçesi ise, ayrı bir skandalı ortaya koydu. Yargıtay Başsavcılığı'nın önerisi, "yargının iş yükünü hafifletmek" gerekçesiyle gündeme getirildi.

Taslakta, tiksindiren ortaçağ yaşam tarzı, "ülkenin sosyolojik yapısı" ifadeleriyle meşru kılınmaya çalışıldı. Başsavcılığın önerisinde, 15 yaşın altındaki kızların tecavüze uğraması durumu örnek gösterildi. Skandal taslakta, tecavüzcünün uzun yıllar hapis cezasına çarptırılmasının mağduriyet yarattığı iddia edildi.

Başsavcılığın önerdiği tasarı, 10 yıl önce, 2004'te Türk Ceza Kanunu'ndan çıkarılmıştı.

ulusalkanal.com.tr