Emeklilikte yaşa takılanlar EYT ile ilgili Ekonomist Uğur Civelek'ten Ulusal Kanal'da önemli açıklamalar

Son dakika haberleri... Ekonomist Uğur Civelek, Ulusal Kanal'da emeklilikte yaşa takılanlar EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Civelek, "Seçim sonrasına ilişkin belli bazı hazırlıklar yapıldığını iddia edenler var. Bunun kararsızları etkilemek için mi ortaya atıldığını bilemeyiz. Eğer yapılacaksa niye seçimden önce yapmadılar diye de sorabilirsin. Ama tablo net" ifadelerini kullandı

Son dakika haberleri...

Ekonomist Uğur Civelek, Ulusal Kanal'da Murat Şahin'in sunduğu Halkın Ekonomisi programında emeklilikte yaşa takılanlarEYT'lilerin probleminin yakın zamanda çözüleceğine dair iddiaları değerlendirdi.

Civelek konuyla ilgili şunları söyledi:

"Seçim sonrasına ilişkin belli bazı hazırlıklar yapıldığını iddia edenler var. Bunun kararsızları etkilemek için mi ortaya atıldığını bilemeyiz. Eğer yapılacaksa niye seçimden önce yapmadılar diye de sorabilirsin. Ama tablo net. Dünyadaki örneklerinden bakalım. Türkiye, 30-31 yaş ortalamasında olup sosyal güvenlik sisteminde çok ciddi problemleri olan yegane ülke olabilir. 50-55 yaş ortalaması olanların böyle bir sorunu yaşaması daha normaldir ama 30-31 yaş ortalamasında olan bir ülkenin bu sorunu yaşaması, normal değildir. Sosyal güvenlik sistemi, 1993 yılı kasımından bu yana gelirleriyle yükümlülüklerini yerine getiremiyor. Bütçeden giderek daha büyük destek alıyor."

ulusal.com.tr

ekonomi ulusal kanal Emeklilikte yaşa takılanlar eyt uğur civelek