TAVAK Başkanı Faruk Şen: Türkiye Perinçek'e teşekkür borçlu

Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Faruk Şen, AİHM zaferiyle ilgili açıklama yaptı. Şen, "Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkı Doğu Perinçek'e teşekkür borçlu" dedi. Şen, AİHM kararının uygulamaya geçirilmesi için demokratik kitle örgütlerine mücadele çağrısı yaptı.

TAVAK Başkanı Faruk Şen: Türkiye Perinçek'e teşekkür borçlu

"Türkiye Cumhuriyeti ve Türk halkı Doğu Perinçek'e teşekkür borçlu"

Türkiye-Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Genel Başkanı Faruk Şen, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in AİHM'de kazandığı zaferle ilgili bu açıklamayı yaptı.

"Büyük savaş veren Doğu Perinçek 47 ülkenin oluşturduğu Avrupa Konseyi’nin mahkemesi olan AIHM‘de "Türkiye Ermenilere soykırım yapmamıştır" deme hakkını kazandırdı." diyen Şen, demokratik kitle örgütlerine çağrı yaptı.

Şen'in açıklaması şu şekilde:

"Bu çok önemli bir karar. İlk olarak İsviçre için geçerli olan bu karar örnek gösterilerek artık Almanya, Hollanda,İngiltere’de ve başka ülkelerde kullanılabilir. Bu hakka itiraz eden ülkelere karşı AIHM’nin kararı örnek gösterilerek onların da mahkûm edilmesi sağlanabilir. Şimdi Türk Sivil Toplum Kuruluşlarına düşen görev AİHM’nin İsviçre için aldığı bu kararın ABD, Avusturalya, Kanada, Güney Afrika gibi Ermeni Soykırımı’nı tanıyan ülkeler tarafından da tanınmasını sağlamaktır. Bu konuda yapılacak iyi bir savaş da artık herkes ‘Türkiye Ermenilere soykırım yapmamıştır’ görüşünü savunma hakkına sahip olur, Ermeni iddiaları da zayıflar. Doğu Perinçek için çıkan karar son zamanlarda Türkiye hakkında uluslar arası alanda alınan en önemli karardır. Nobel ödüllerinden de daha kıymetlidir. Doğu Perinçek’e hepimizin bir teşekkür borcu vardır."

ulusalkanal.com.tr