Rus uçakları ilk defa Suriye'de IŞİD mevzilerini bombaladı

Rus savaş uçakları ilk defa Halep’teki IŞİD mevzilerini bombaladı. Bir yandan da Doğu Akdeniz’de tatbikat yapacağını açıklayan Rusya, 4 füze gemisini Suriye kıyısına yanaştırıyor. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, bu gemilerden birinde 20 adet nükleer başlıklı füze bulunuyor. Rusya’nın bu hamlesine NATO, Fransa İngiltere’den yanıt geldi.

Rus uçakları ilk defa Suriye'de IŞİD mevzilerini bombaladı

Rusya Ortadoğu’da atağa kalktı. Suriye'deki Rus savaş uçakları IŞİD mevzilerini bombalaldı.

“Şam hükümetine desteğini çek” baskılarına karşı Rusya ilk defa Halep’teki IŞİD mevzilerini bombaladı. Haberi İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi duyurdu. Bombardımanın amacının Kweiris hava üssünde ablukaya alınmış olan Suriye ordu birliklerine destek vermek olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Rusya Karadeniz Filosu, Doğu Akdeniz'de tatbikat yapacağı açıklandı. Güney Askeri Bölgesi'nden bir kaynağın RİA Novosti'ye yaptığı açıklamaya göre, Karadeniz Filosu'na bağlı birlikler 4 Rus füze gemisinin katılımıyla tatbikat gerçekleştirecek.

Rus filosunun bayrak gemisi 'Moskova' füze kruvazörünün öncülüğünde gerçekleşecek tatbikatta, 'Pıtlivıy' firkateyni, koruma gemisi 'Ladnıy' ve 'Smetlivıy' savaş gemisi yer alacak.

Ulusal Kanal’ın ulaştığı bilgiye göre tatbikata katılacak bir gemide 20 adet nükleer başlıklı füze bulunacak.

Rusya’nın bu hamlesine NATO, Fransa ve İngiltere’den yanıt geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Suriye’deki askeri kuvvetlerini güçlendirmesinden dolayı endişeli olduğunu belirtti. Fransız Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Moskova’nın Suriye’deki askeri mevcudiyetinin arttırmasını meşru bir temele dayandırması gerektiğini söyledi. İngiliz Savunma Bakanı Michael Fallon da Rusya’nın hamlesinin “zaten oldukça zor ve karışık olan bir sorunu” daha da büyüteceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr