Dr. Suat Kaptaner: ''Bu girişim Fincancı çizgisine yarar''

Türk Tabipleri Birliği'ne çoklu baro modeli önerisine bir tepki de Eski İzmir Tabip Odası başkanı Suat Kaptaner'den geldi. Çoklu odanın hekimleri böleceğini belirten Kaptaner, "bu girişim Fincancı çizgisine yarar" dedi. Kaptaner, krizin nispi temsil ve hekimlere odaya üyelik zorunluluğu ile çözüleceğini ifade etti.

Dr. Suat Kaptaner: ''Bu girişim Fincancı çizgisine yarar''

Önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılmasını önerdi.

Bahçeli'den 1 ay sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tabipler Birliği'nde çoklu oda adımını gündeme getirdi.

30'a yakın Tabip Odası ve Hekim Grubu, Cumhur İttifakı'nın çoklu oda önerisine karşı çıktı. Çoklu meslek örgütü girişiminin sorunları çözmeyeceği kaydedildi.

Eski İzmir Tabip Odası Başkanı, Hekim Güçbirliği sözcüsü doktor Suat Kaptener, "çoklu Tabip Odası önerisi hekimleri böler ve odadan uzaklaştırır" dedi.

Çoklu Tabip Odası düşüncesinin Fincancı çizgisine yarayacağı tespitinde bulunan Kaptaner, Türk Tabipleri Birliği'nin içine düşürüldüğü durumdan kurtarılabilmesi için önerilerini sıraladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Tabipleri Birliği yöneticilerinin Türk ve Türkiye ifadelerinden nefret ettiğini söyledi. Eski İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner ise Fincancı çizgisindeki küçük bir grup hariç 160 bin hekimin Türklükle ve Türkiye ile övündüğünü, sırtını Tıbbiyelilere dayadığını vurguladı.

HABER : UFUK AKKAYA - KAMERA: SAMET CAN KOCAGÜR

ulusal.com.tr

izmir çoklu baro Türk Tabipleri Birliği