Liselilerden fişleme talimatı veren müdür hakkında yeni atak

Liselilerden fişleme talimatı veren müdür hakkında yeni atak

Türkiye Liseliler Birliği, okullarda kendilerinin fişlenmesini isteyen Ordu Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş hakkında suç duyurusunda bulundu.

TLB'nin 365 lisenin imzasıyla yayımladığı bildiriye Ordu'da 15 okul destek vermişti.Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, imzası bulunan okullardaki TLB'li öğrencilerin tespit edilmesini istendi. İdareciler de TLB etkinliklerine ait fotoğraflarla öğrencileri tespit etmeye çalıştı.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve TLB fişleme skandalına karşı Ordu Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Liselerdeki gerici uygulamalara karşı hazırlanan bildiriye destek verdiklerini söyleyen TLB Ordu İl Sorumlusu Birkan Yüce, “Bildiriye atılan imzalardan sonra Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, okul yöneticilerine talimatlar vererek Türkiye Liseliler Birliği'nin etkinliklerine katılmış öğrencilerin tespit edilmesini ve tehdit edilmesini istedi. Şaban KARATAŞ'ın görevi İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmaktır, öğrencileri fotoğraflardan fişlemek değildir.” dedi.

"İSTİFA ETMELİ"

Birkan Yüce sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şaban Karataş'ın bu kabarık sicil ile o koltukta oturmaya hakkı yoktur. Derhal istifa etmelidir. Türkiye Liseliler Birliği olarak Atatürk devrimlerini, çağdaş laik eğitimini sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Şaban Karataş'ların karşımızda durmaya ne gücü ne de haddi vardır. Buradan Şaban Karataş'lara boyun eğmeyen tüm liseli arkadaşlarımızı birliğimize davet ediyoruz.”

TLB'liler, açıklamanın ardından fişleme talimatı ve rapordaki suçları nedeniyle Karataş hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İşte açıklamanın tam metni;

‘‘Bugün burada Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban KARATAŞ hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere toplandık.

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Kabataş Erkek Lisesisinin mezuniyet töreninde bir protesto gerçekleştirildi. Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerinin kendi liselerinde gericiliğe ve zorbalığa karşı başlattığı hareketi Türkiye Liseliler Birliği olarak tüm Türkiye geneline yaydık. Başlatılan imza kampanyasına 365 liseden destek geldi. İlimizde ise 15 lisenin katılımıyla bu sürece dahil olduk ve sonuna kadar destekleyeceğimizi ilan ettik.

Okullarımızdaki çağdışı uygulamalar, müdür baskıları, engellemeler tüm liselerin ortak sorunu. Parasız, laik, bilimsel ve milli eğitim için mücadeleyi çoğaltmak geleceğimizi elimize almak hepimizin sorumluluğunda, bu sorumluluğu Türkiye Liselier Birliği Ordu olarak görev bilinci sayıyoruz.

Liselerde hortlayan Atatürk düşmanlığı ve gericilik müdavimlerine karşı mücadele azmini yükseltmek için ilimizden 15 lise ile destek verdik.

Bildiriye atılan imzalardan sonra Ordu İl milli eğitim müdürü Şaban KARATAŞ, Okul yöneticilerine talimatlar vererek Türkiye Liseliler Birliğinin etkinliklerine katılmış öğrencilerin tespit edilmesini ve tehdit edilmesini istedi. Şaban KARATAŞ'ın görevi İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapmaktır, öğrencileri fotoğraflardan fişlemek değildir.

17 Haziran'da Aydınlık gazetesinde yayınlanan habere göre Şaban KARATAŞ'ın sicilinin temiz olmadığını öğrendik. Şaban KARATAŞ'ın 7 ayrı dosyasını açıklıyoruz.

1-) Ulaşım ihalesine yalnızca bir firmanın katılmasını sağladı.

2-) Kamera sistemine fazladan 65.000 TL ödenmesine göz yumdu.

3-) Mal varlığında ki değişikliği beyanname ile bildirmedi.

4-) Ücretsiz ulaşım için değerlendirme ekibi oluşturmadı.

5-) Ulaşımı sağlayan, şöför ve araçların belgelerini almadı.

6-) Refakatçı personel ücretlerini ihale maliyetine dahil etmedi.

7-) Hizmet araçlarına ilişkin kayıtları tutmadı.

Şaban KARATAŞ'ın sicili bunlarla da bitmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı denetçilerine göre, yolsuzluk, rüşvet ve makam aracını şahsi işlerinde kullanılması gibi bir çok ciddi iddaa bulunmaktadır.

Şaban KARATAŞ'ın bu kabarık sicil ile o kotuk da oturmaya hakkı yoktur. Derhal istifa etmelidir.

Türkiye Liseliler Birliği olarak Atatürk devrimlerini, çağdaş laik eğitimini sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Şaban KARATAŞ' ların karşımızda durmaya ne gücü ne de haddi vardır.

Buradan Şaban KARATAŞ'lara boyun eğmeyen tüm liseli arkadaşlarımızı birliğimize davet ediyoruz.’’

ulusalkanal.com.tr

tlb Liseliler