Trump'tan yeni açıklama: Müdahale hemen de olabilir, olmayabilir de

Fransa ve İngiltere'de planlar masada, gözler Amerika'da. Amerika Başkanı tweet diplomasisi ile hedef göstermeyi sürüdürken, Fransa ve İngiltere Suriye'ye saldırmak için meşru zemin yaratmaya çalışıyor. Bu üçlü cephenin destek isteği ise Almanya'da karşılık bulmadı, Almanya Başbakanı Merkel, Suriye'ye karşı savaşmayacaklarını açıkladı.

Trump'tan yeni açıklama: Müdahale hemen de olabilir, olmayabilir de

Amerika'nın saldırganlığı sürüyor. Planlar masada... Amerika, Fransa ve İngiltere cephesinden art arda açıklamalar geldi.

Amerika Başkanı Donald Trump tweet diplomasisine devam etti.

Amerika Başkanı Donald Trump: Bir saldırı düzenleneceğini dile getirmedim

"Hiçbir zaman Suriye'ye ne zaman bir saldırı düzenleneceğini dile getirmedim. Çok yakında olabilir veya o kadar da yakın olmayabilir! Ne olursa olsun, ABD, benim yönetimimde, bölgeyi IŞİD'ten temizleme konusunda harika iş çıkardı. Hani, Amerika'nın teşekkürü nerede?"

Bir gün önce "Hazır ol Rusya, Füzeler geliyor" diyen Trump'ın son tweeti ile tonunu düşürüken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise tehditler savurmaya devam etti.

Macron, ellerinde kimyasal silah kullandığına dair kanıt olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı ​Emmanuel Macron tehdit etti

"Kendi tercih ettiğimiz zamanda, en yararlı ve en etkili olacağına hükmettiğimizde, karşılık vermekle ilgili kararlarımızı alacağız."

Bölge ülkelerine karşı Amerika'nın yanında yer aldığını ilan eden Macron, Almanya'dan istediği desteği alamadı. Almanya bu üçlü saldırı cephesinde yer almayacaklarını açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda Macron ile görüştü... Merkel, Almanya'nın Suriye'ye yönelik olası saldırılarda yer almayacağını belirtti.

İngiltere ise saldırgan tutumunu sürdürdü. İngiliz yayın kuruluşu BBC, Theresa May'in Suriye'ye saldırı emri vermek için hazır olduğunu duyurdu.

Habere göre; parlamentoyu devre dışı bırakmak için yöntemler arayan May, İngiltere’de bakanlar kurulunu acil toplantıya çağırdı.

ulusal.com.tr

abd rusya amerika donald trump Putin ışid suriye