FETÖ'cü Hakan Çiçek'le ilgili yeni deliller ABD'ye gönderildi

Adalet Bakanlığı, Amerika'ya FETÖ ile ilgili yeni deliller gönderdi. Bu deliller FETÖ imamı Hakan Çiçek'in Fethullah Gülen ile görüştüğünü ortaya koyuyor. Bakanlık tarafında delillerle iletilen yazıda Gülen'in iade talebi de yinelendi.

FETÖ'nün sivil imamı Hakan Çiçek ile ilgili deliller ABD'ye gönderildi. Deliller Adalet Bakanlığı tarafından Amerikan Adelet Bakanlığı'na iletildi.

Alınan bilgilere göre; Kemal Batmaz ile Çiçek'in telefonlarında darbe emir ve talimatının Fethullah Gülen tarafından verildiğine yönelik yeni delillere ulaşıldı.

Bu yeni belgeler; Hakan Çiçek'in, örgütün lideri Gülen'le darbe girişiminin yaşandığı gün ve öncesinde doğrudan görüştüğünü ortaya koyuluyor.

Delillere göre, darbenin planlayıcılarından olan Çiçek, "Eczacı Abdi" kod adlı örgüt üyesi aracılığıyla Gülen'le, cep telefonundan çeşitli programlarla doğrudan görüştü.

Adalet Bakanlığı, FETÖ elebaşı Gülen'in darbe girişiminin emrini verdiğini ve yönettiğini ortaya çıkaran yeni delilleri Amerikan Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından ABD Adalet Bakanlığına gönderilen yazıda, Türkiye'nin terörist başı Gülen'e yönelik iade talebi tekrarlandı.

ulusal.com.tr