Karagöz ve Kakava festivali

Kırklareli'de Balkan rüzgârları esti. Her yıl düzenlenen "Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava festivalinin" 28'ncisi coşkuyla kutlandı. Festival renkli görüntülere sahne oldu...

28. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava festivali Kırklareli'de coşku ile kutlandı. Festival programı Kırklareli özgürlük meydanında kortej ile başladı.

Renkli görüntülerin yer aldığı festivalin Bulgaristan, Makedonya, Arnavutluk ve Karadağ'dan konukları vardı.

Haldun Dormen, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Cengiz Küçükayvaz ile Levent Kırca'nın "Olacak o kadar" skeçlerinden "Tam tesisat kameraman Cevat Kelle" diye tanıdığımız Sinan Bengier ile birlikte çok sayıda sanatçının da katıldığı festival de eski klasik arabalar dikkat çekti.

Kırklareli'nde her yıl gerçekleştirilen Karagöz Kültür Sanat ve Kakava festivalinin geçtiğimiz sene ana teması çocuk istismarına dikkat çekmek için "çocuk" olmuştu. Bu yıl da kadına karşı şiddete dikkat çekmek için kadın teması oldu.

Her yıl Kırklareli'nin simgesi haline gelmiş Karagöz'ün adına verilen Işkırlak ödülü'nün sahibi de kadın temasına uygun olarak tiyatro sanatçısı Demet Akbağ'a verildi.

Dizi çekimleri nedeni ile festivale katılamayan Demet Akbağ'ın ödülü Haldun Dormen'e teslim edildi. Ve ardından kakava ateşi yakıldı.

Festival kapsamında konserler düzenlenecek. İstasyon caddesine kurulan stantlarda Sanatçılar sanatlarını icra edecekler.

Halk şairi - ressam Mustafa Ermiş'de kurduğu stantta Karagöz'ü anlattı.

Açılan kitap stantları'da gelen vatandaşlar kitaplara yoğun ilgi gösterdi bol bol alışveriş yaptı. Göktaş Kitap evi sahibi Tansu Göktaş kitaba olan ilgiyi anlattı.

Emekli Ögretmen ve ressam Nuriye Üstündağ'da sanat eğitiminin ilkokul çağlarında başlamasını gerektiğine dikkat çekti.

Festival, 15 Ocak'a kadar sürecek...

ulusal.com.tr