Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Bir gün içinde iyileşen en yüksek hasta sayısına ulaştık

Bir gün içinde iyileşen en yüksek hasta sayısına ulaştık. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük verileri paylaştı. Son 24 saatte 4 bin 651 kişinin daha iyileşmesiyle Kovid 19 tedavisi tamamlananların sayısı 33 bin 791 oldu.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Bir gün içinde iyileşen en yüksek hasta sayısına ulaştık

Kovid-19 ile mücadelede günlük verilerde düşüş sürüyor. Tedbirleri elden bırakmayan Türkiye salgınla savaşta günden güne istediği doğrultuda ilerliyor.

Verileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Koca, bir gün içinde iyileşen en yüksek hasta sayısına ulaştığımızı açıkladı. "Temaslı sayısı ve temas ortamı azaldığı için, ihtiyaç duyulan test sayısında azalma bugün de devam etti" dedi.

27 Nisan'da günlük salgın bilançosuna göre vaka sayısı 2 bin 131 oldu. Can kaybında düşüş gözlendi. Vefat sayısının 95'e gerilediği belirtildi.

Bu tabloya göre toplam vefat sayısı 2 bin 900'e yükseldi. 4 bin 651 kişinin daha iyileşmesiyle Kovid 19 tedavisi tamamlananların sayısı 33 bin 791'e çıktı.

Temaslı sayısı ve temas ortamı azaldığı için, ihtiyaç duyulan test sayısında azalmanın bugün de devam ettiğini kaydeden Bakan Koca, Türkiye'ye "Yoğun bakım ve entübe hasta sayısında düşüş sürüyor. Bu başarıyı riske atmayalım." diye seslendi.

Son 24 saatte yapılan 20 bini aşkın testle Türkiye'nin toplam test sayısı 1 milyona yaklaştı.

koronavirüs sağlık bakanlığı