Bakanlık 4 hesaba ilişkin savcılığa başvurdu

Video paylaşım platformu YouTube’da çocuk istismarı kapsamına giren animasyon filmler yayınlandı. Konunun sosyal medyada gündem olmasının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, savcılığa başvurdu. Videoların dolaşımda olduğu ve milyonlarca çocuk tarafından izlendiği ortaya çıktı.

Bakanlık 4 hesaba ilişkin savcılığa başvurdu

Çocuk istismarı kapsamına giren videolar yayınlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yasal süreç başlattı.

Sosyal medya platformu olan Youtube’da 4 kanalda çocuk istismarı sınırlarına giren animasyonların yayınlandığı ortaya çıktı. Filmlerin her biri 300 bin ila 4 milyon izlenme oranlarına sahip. Filmler, “Annem kapıyı çalmadan girdi, üvey babamla beni gördü” gibi başlıklar taşıyor.

Filmler, sosyal medyada “çocuk istismarı YouTube’da” etiketi ile gündem oldu ve büyük tepkiye yol açtı. Hürriyet gazetesinin haberine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, videoları paylaşan 4 hesaba ilişkin YouTube yönetimi ile görüştü, savcılığa başvuruda bulundu.

Konuya ilişkin yazılı açıklama da yapıldı.

Açıklamada 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında 7/24 internetteki problemli içeriklerin tarandığı belirtildi. Söz konusu içeriklerde aile ve toplum yapısını bozan ve çocuk cinsel istismarı içeren ifadelerin bulunduğu tespit edildi.

Açıklamanın ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) devreye girdi, zararlı içeriklerin izlenmesini engelledi. Youtube kanallarına artık erişilemiyor, bazı videolar da kaldırıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü de çocuk ve gençlerin bu tarz içeriklerden uzak kalması için Siber Devriye faaliyetlerinin devam ettiğini açıkladı.

ulusal.com.tr

aile youtube Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı