İşte Davutoğlu'nun bakanlık teklif ettiği isimler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetinde yer almasını istediği isimlere bakanlık teklifini iletti. Teklif mektupları CHP, MHP ve HDP'li vekillere özel kurye ile yazılı olarak gönderildi.

İşte Davutoğlu'nun bakanlık teklif ettiği isimler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim hükümetinde görev almasını istediği, muhalefet partilerinden 11 milletvekiline, teklif mektuplarını gönderdi. Mektuplar, milletvekillerinin Meclis'teki makamlarına özel kuryeyle iletildi.

Teklif götürülen milletvekilleri arasında; CHP’den eski genel başkan Deniz Baykal ile Erdoğan Toprak, Gülsün Bilgehan, İlhan Kesici ve Tekin Bingöl yer aldı.

MHP'li vekillerden Kenan Tanrıkulu, Tuğrul Türkeş ve Meral Akşener'e teklif götürüldü.

HDP'den ise Ali Haydar Konca, Levent Tüzel ve Müslüm Doğan'a bakanlık teklif edildi.

Ahmet Davutoğlu, milletvekillerine kabine üyeliği için gönderdiği davet mektuplarında, Erdoğan'ın kendini Başbakan olarak atadığını hatırlattı, "Geçici Bakanlar Kurulu Üyeliği için şahsınıza Bakanlık teklif ediyorum" dedi.

Mektupta, teklife Perşembe günü saat 18:00’e kadar yazılı olarak yanıt verilmesi istendi. Bakanlığın kabul edilmemesi halinde Meclis dışından bir ismin atanacağı hatırlatıldı.

Davutoğlu, Bakanlıkların dağılımı konusunda ise gelecek yanıtlara göre hareket edecek. AKP'li ve Meclis dışından isimlere de yine yarın gelecek yanıtların ardından aynı şekilde yazılı olarak davet mektubu gönderileceğini bildirildi.

ulusalkanal.com.tr