Abdullah Gül yeniden sahnede!

AKP'nin güç kaybettiği 7 Haziran seçimi sonrasında, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yeniden sahneye çıktı. Gül'ün baş danışmanı Ahmet Sever Çankaya'daki 7 yılı yazdı, Hürriyet kitabı manşetinden duyurdu. Haziran eylemleri, cemaat yapılanması, yolsuzluklar ve internet yasakları gibi pek çok konuda, Abdullah Gül'ün aslında Erdoğan'dan farklı düşündüğü vurgusu yapıldı. Bu adım, siyasete dönmeye karar veren Abdullah Gül'ü parlatma çalışması olarak yorumlandı. Bir diğer iddia ise Erdoğan’ın erken seçim isteğini, Gül kartıyla engellemek.

Abdullah Gül yeniden sahnede!

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 7 Haziran seçimleri sonrası yeniden siyaset sahnesine girdi.

Erdoğan ve Davutoğlu'nu arayarak "koalisyon" çağrısı yapan Gül'ün Çankaya'daki 7 yılı kitaplaştırıldı. Kitabı, Başdanışmanı Ahmet Sever yazdı. Kitapta, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı dönemindeki 7 yılda yaşananlarda sorumluluğu yokmuş gibi gösterildi.

Hürriyet Gazetesi manşetten duyurduğu kitapta, Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül arasında yaşanan anlaşmazlıklar geniş geniş anlatıldı.

Önemli bir başlık da Gül'ün siyasete dönmesi oldu. "Tek başlılık olursa siyasete dönerim" şartını koşan Gül; Erdoğan'a, "Ben gelir başbakanlığı yaparım. Karıştırmam. Ben nasıl cumhurbaşkanlığı yaptıysam, sen de öyle cumhurbaşkanlığı yaparsın." dediği ifade edildi.

Kitaba göre Abdullah Gül, Gezi’de eylemcilerin yanında yer aldı, Başbakan olsaydı yolsuzluk soruşturmasında adı geçen 4 bakanı Yüce Divan'a gönderirdi, internet yasaklarına da çok üzüldü... Oysa Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı döneminde bütün bunlara sessiz kalmıştı.

Dün Cumhuriyet, bugün de Hürriyet gazetesinin manşetine taşıdığı kitabın seçimin hemen sonrasına denk gelmesi dikkat çekti.

Kitap, yeniden siyasete dönme kararı alan Gül'ü parlatma çalışması olarak değerlendirildi. Gül'ün görevi döneminde sessiz kaldığı konularda, Erdoğan'a karşı durduğu savunuldu. Bu görüntünün, Erdoğan'a karşı olan tabana mesaj olduğu değerlendirildi.

Bir diğer iddia ise bu hamlenin, Erdoğan'ın erken seçim planına karşı olduğu yönünde. Buna göre, erken seçim yapılması halinde, Abdullah Gül'e de liderlik için şans doğacağı mesajı veriliyor.

abdullah gül