Antalya'nın turizmi göklerde: 24 saatte 343 uçak, 72 bin turist geldi

38 ülkeden 343 uçak 72 bin turist… 24 saatte yurtdışından her 4 dakikada 1 uçak Antalya’ya iniş yaptı. Önümüzdeki günlerde de sürmesi beklenen bu ziyaretçi yoğunluğu nelere işaret ediyor? Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz ile normalleşme sürecini ve sektörün beklentilerini konuştuk. Yavuz’a göre Türkiye büyük bir sınavı başarıyla geçiyor. Bu umutlu tabloyu yaratan disiplin sürdürülmeli.

Antalya'nın turizmi göklerde: 24 saatte 343 uçak, 72 bin turist geldi

Bu tablonun yaratılması için çok emek verildi. Turizmde rakamlardan önce etkin aşılama, güvenli turizm sertifikasyonu gibi önlemler uluslararası sahada güven zemini yarattı.

Ne Mısır, ne Yunanistan, ne de Güney Kıbrıs, hiçbiri Ruslara Türkiye kadar güvenli gelmedi. Rusya-Türkiye turizm köprüsü güçlü temellere oturdu. Uçuş yasağının kaldırıldığı günden beri, Antalya’ya Rus turist akıyor.

Salgının en zor günlerinde turizmcinin yanında kendi vatandaşları vardı.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, özellikle önümüzdeki iki ay boyunca sağlıklı ve güvenli turizm disiplininin sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

NBK Touristic Genel Müdürü Recep Yavuz, 2021’in turizmin geleceği için sınav yılı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bacasız sanayisinde bu yılın, bol charterlı(çartırlı), bol kazançlı ama en çokta sağlıklı geçmesi bekleniyor.

rusya antalya uçak turist turizm iniş