Türkiye için utanç vakti

Dersine dahi girmeyen 3 türbanlı öğrencinin cemaat medyasıyla planladıkları oyunla açık hedef haline getirdiği ardından hakkında dava açtıkları Prof. Dr. Rennan Pekünlü yarın cezaevine girecek. Türkiye'nin Galileo'su sabah saatlerinde vereceği 'Evren ve Evrim' dersinin ardından cezaevine gidip teslim olacak.

Prof. Dr. Rennan Pekünlü… Eski Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi.

Bilim dünyasının beyin göçüne kurban vermediği ancak adaleti laikliği savunduğu için hakkında mahkûmiyet kararı verdiği Bilim İnsanı...

16 Mayıs 2012 Çarşamba günü 3 türbanlı öğrenci yanlarında cemaat basınından fotoğrafçı ve kameramanla Fen Fakültesi önüne gidip beklemeye başladı. Hedefleri de amaçları da belliydi.

Provokasyon en ince detayına kadar planlanmıştı. Laikliğin savunucusu Pekünlü'ydü hedeflerindeki isim.

Cemaat basını bir öğrenci ile haber gönderip kumpası devreye koydular.

Kapıda bekleyen matematik öğrencisi 3 türbanlı, Astronomi dersi görmemelerine rağmen Rennan Hoca tarafından derse alınmadıklarını öne sürdüler. Oyunu görüntülemek ise Cemaat basınının göreviydi.

Astrofizik uzmanı fotoğraf makinesiyle olan biteni fotoğrafladı.

Pekünlü hakkında "Türbanlı öğrencilerin fakülteye başörtülü olarak girişini engellediği ve fotoğrafını çektiği suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Karar Yargıtay tarafından da onandı.

Anayasa Mahkemesi'nin Türban kararına uyan Rennan Hoca hakkında 12 yıl hapis istemiyle 2'nci bir dava açıldı. Rennan Hoca // 01:18 - 01:35 "Ben üzülmüyorum beni sevenlerin sayanlarında üzülmemesini istiyorum. Bu kez yine başka bölüm öğrencisi türbanlı 4 öğrenciydi davacı. Suçlama Pekünlü'nün eğitim ve öğretim faaliyetlerine engel olduğuydu. Rektörlük soruşturma aşamasında savcılığa 2011'deki genelgesini inkâr eden yazı göndererek Pekünlü'yü suçlu ilan etti.

YÖK soruşturması sonucu görevinden alınıp emekliye ayrılan Türkiye'nin Galileo'su, Bornova Nikâh Salonu Büyük Park içinde sabah 10'da 'Evren ve Evrim' dersine girecek.

Ders sonrası arkadaşlarıyla vedalaşacak, ardından avukatıyla Foça Cezaevi'ne giderek teslim olacak. Suçu, anayasa ve kuralları savunmak olan Türkiye'nin Galileo'su, bilim düşmanlarına inat hapiste sürdürecek çalışmalarını. Ve 4 buçuk ay sonra laik cumhuriyetin savunucularıyla tekrar buluşacak...

ulusalkanal.com.tr