AKP'den dinleme ayarı

AKP-cemaat savaşının ardından hükümetin, dinlemelerle ilgili yasal düzenleme için harekete geçtiği ileri sürüldü. İddiaya göre, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle 3 ay olan yasal dinleme sınırı, art arda mahkeme kararları ve farklı ilin mahkemesinden kararla dinleme yöntemlerine son verilecek...

AKP'den dinleme ayarı

AKP hükümetinin, yasadışı dinlemeleri engellemek için yasal düzenleme yapacağı öne sürüldü.

Habertürk'ün haberine göre, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda değişiklik yapılarak, dinlemelerin istismar edilmesini önlemeyi planlandığı iddia edildi.

Düzenlemeyle, üç ay olan bir kerelik yasal dinleme sınırının azaltılacağı ileri sürüldü. İddiaya göre bir ay ve iki ay seçenekleri de masada..

Üç aylık kararlarla dinlemenin sınırsız hale getirilmesi de yasa değişikliğinde ele alınacağı belirtilen maddeler arasında. Düzenlemeyle bu durumun önüne geçileceği öne sürülüyor.

Farklı illerin mahkemelerinden alınan dinleme kararları da tartışmalı uygulamalar arasında. Bu maddenin de düzenlemeyle değiştirileceği belirtiliyor.

Habere göre, yasa değişikliğiyle kolluk kuvvetlerine "hemen dinlemeye sarılma" mesajı verilecek. Kolluğun, delillere diğer yolları kullanarak ulaşmasına öncelik verilmesi planlanıyor.

Mahkemeye dinleme için başvuran kolluğun, telefon numarasıyla birlikte kişinin açık kimliğinin de yazmasının isteneceği de habere yansıyan iddialar arasında.

ulusalkanal.com.tr