"Anadolu Şehitler Müzesi" açıldı

Antalya'da "Anadolu Şehitler Müzesi" açıldı. Bu özel müzede, vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizin özel eşyaları sergileniyor. Türkiye’de bir başka örneği bulunmayan müzede, isimleriyle, fotoğraflarıyla, özel eşyalarıyla şehitlerimizin anıları yaşatılıyor.

"Anadolu Şehitler Müzesi" açıldı

Malazgirt'ten İstanbul'un fethine, 1'inci Dünya Savaşı'ndan Kurtuluş Savaşı'na şehitlerimizin özel eşyaları bu müzede sergileniyor. Vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizin aziz hatıraları yaşatılıyor.

Antalya'da "Anadolu Şehitler Müzesi" açıldı. Türkiye'de bir başka örneği bulunmayan müzede, tarih boyunca bu topraklarda şehit olmuş tüm kahramanlarımız birlikte yad ediliyor.

Antalya Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin desteği ile kurulan müze, Dokuma Park'ta açıldı. Açılışta konuşan Vali Ersin Yazıcı, iç ve dış ihanet odaklarını uyardı.

Müzeyi kente kazandıran Kepez Belediyesi'nin Başkanı Hakan Tütüncü, Anadolu'nun bin yıllık şehitlik tarihini anlatmanın yanı sıra müzenin, Antalyalı şehitlerimizin hatıralarını geleceğe taşıma görevi de üstlendiğini belirtti.

Konuşmaların ardından müzenin kapısı ziyaretçilere açıldı. Vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Antalyalı Jandarma Komando Onbaşı Çetin Çakmak, 2000 yılında Tokat'ın Turhal ilçesinde çıkan çatışmada şehit olmuştu. Şehidimizin odasının sergilendiği bölüm müzede en çok ziyaret edilen alanlardan oldu.

ulusal.com.tr

antalya