TÜSİAD dikkat çeken açıklamalar yaptı

Yüksek İstişare Konseyi'ni toplayan TÜSİAD dikkat çeken açıklamalar yaptı. Toplatıda, tutuklu siyasi ve gazeteciler, azınlıklar ile eşit vatandaşlık söylemleri dillendirildi. Türkiye'nin yönünün de Çin, Rusya ve Ortadoğu değil, Batı olduğu vurgulandı. Türkiye'nin ne olursa olsun, Avrupa Birliği ile ilişkilerini geliştirmesi istendi.

Önce Yüksek İştişare Konseyi Başkanı, ardından da TÜSİAD başkanı konuştu. İki başkan da hem siyasi hem de ekonomik mesajlar verdi. En çok dikkat çeken de siyasi mesajlar oldu.

Türkiye Sanayici ve İş insanları Derneği 2018 yılındaki ilk Yüksek İstişare Kurulu toplantısını İstanbul'da yaptı. Toplantıya Eski ve yeni TÜSİAD başkanları ve üyeler katıldı. Kürsüye ilk olarak TÜSİAD Yüksek istişare kurulu başkanı Tuncay Özilhan çıktı.

Özilhan, konuşmasını siyasi çerçeve, ekonomi ve dış politika olarak belirledi. Özilhan, siyasi çerçevede, tutuklu siyasi ve gazeteciler, çoğulcu demokrasi ve azınlıklar ile açılım süecinde dillerden düşmeyen eşit vatandaşlık söylemini gündeme getirdi.

TÜSİAD'ın dış politikadaki yönünü de açıkladı Tuncay Özilhan. "Rusya, Çin ve Ortadoğu değil" dedi, TÜSİAD'ın yönünün Batı olduğunu söyledi.

Yüksek İstişare Konseyi Başkanı, ne olursa olsun Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini belirtti.

TÜSİAD yönetimi ekonomik darboğaza ilişkin mesajlar da verdi. "Merkez Bankası'nın faiz hamlesi olumlu" dedi. Türkiye'deki gelir dağılımının adil olmadığı, ekonomide "yapısal dönüşüme ihtiyaç olduğu söylendi. Enflasyonun 5'in altına inmesi ve yatırımların da inşat yerine tarım ve sanayiye yapılması istendi.

Özilhandan sonra kürsüye TÜSİAD başkanı Erol Bilecik çıktı. O da ekonomik mesajlar verdi. Bıçak kemiğe dayanmadan ekonomide gerekli adımların atılması gerektiğini vruguladı.

Cumhurbaşkanı adaylarına da çağrı yapan Bilecik, "liderler ekonomi politikalarını bizimle ve kamuoyuyla paylaşmalı" dedi.

HABER: DENİZ ADALI - KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusal.com.tr

toplantı tüsiad