Cezayir Dışişleri Bakanı: ''Suriye Arap Birliği'ne geri dönmeli''

Bir sonraki Arap Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak olan Cezayir'inin Dışişleri Bakanı, Suriye’nin Arap Birliği’ne yeniden katılması gerektiğini söyledi. "İç işlerine müdahale edilmeksizin Suriye’nin Arap Birliği’ndeki koltuğu kendisine iade edilmelidir." dedi. Açıklamayı değerlendiren İran Dışişleri Bakanı "Cezayir akıl ve hikmet temelinde davranmıştır. Bu çağrı değerli" ifadelerini kullandı.

Cezayir Dışişleri Bakanı: ''Suriye Arap Birliği'ne geri dönmeli''

CezayirDışişleri Bakanı Ramtan Lamara, düzenlediği basın toplantısında Suriye ile kritik açıklamalarda bulundu. Suriye'nin Arap Birliği’ne geri dönme vaktinin geldiğini ifade etti.

Bakan Lamara, Cezayir’in Suriye’nin Arap Birliği üyeliğinin askıya alınmasını hiçbir zaman kabul etmediğini hatırlattı.

- Daha önce de söylemiştik, Suriye’nin Arap Birliği’ne geri dönme vakti gelmiştir. İç işlerine müdahale edilmeksizin Suriye’nin Arap Birliği’ndeki koltuğu kendisine iade edilmelidir. Suriye’nin Arap Birliği’ne katılması konusunda uzlaşma sağlanması için çaba gösteriyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Şam ziyaretini tebrik ediyoruz. Bunun Arap ülkeleri arasındaki uyuma katkı sağlamasını umuyorum.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid, geçtiğimiz günlerde 10 yıl aradan sonra Şam'ı ziyaret etmiş ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad tarafından kabul edilmişti.Suriye ile diplomatik ilişkilerini kestikten 10 yıl sonra Şam Büyükelçiliğini tekrar açan ilk Körfez ülkesi Birleşik Arap Emirlikleri oldu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Cezayir'i Suriye ve İsrail konusundaki tavrından dolayı kutladı. Cezayirli mevkidaşı ile telefonda görüştü.

İran Dışişleri Bakanı, "Cezayir akıl ve hikmet temelinde davranmıştır. Sizin bu oyunuz ve Suriye’nin Afrika Birliğine dönmesi yönündeki çağrınız değerli." ifadelerini kullandı.

suriye Dışişleri Bakanı cezayir şam arap birliği