Son 10 gün! İnfaz durdurulmazsa Rennan hoca cezaevine girecek!

Akademisyenler ve kitle örgütleri Prof. Dr. Rennan Pekünlü için Ankara’da bir araya geldi. Adalet Bakanlığı’na çağrı yapıldı. Profesör Pekünlü'nün 2 yıl olan hapis cezasının durdurulması istendi. Eğer infaz durdurulmazsa Rennan Hoca cezaevine girecek.

Hakkında 2 yıl 1 ay hapis cezası verilen Profesör Rennan Pekünlü için akademisyenler ve kitle örgütleri protesto eylemi düzenledi.

Türbanlı öğrenciyi derse almadığı için hapis cezası verilen Prof. Dr. Rennan Pekünlü için Ankara'da eylem yapıldı. Çankaya Belediyesi önünde toplanan öğretim elemanları dernekleri, tabip odaları ve kitle örgütleri yöneticileri Adalet Bakanlığı önüne gitmek istedi.

Polisin bakanlık önüne gitmelerine izin vermediği akademisyenler ve kitle örgütleri Güvenpark'ta basın açıklaması yaptı. Adalet Bakanlığı'ndan ceza hükmünün bozulması ve yeniden yargılama yapılması talep edildi. Akademisyenler sık sık “Rennan Hoca yalnız değildir” sloganını attı.

Ortak açıklamayı okuyan Yardımcı Doç. Dr. Ebru Aylar, Rennan Pekünlü davasının siyasi bir dava olduğu vurguladı.

Yasalara göre 2 yıldan fazla verilen cezaların ertelenmesine imkan tanınmıyor. Bu nedenle Pekünlü için verilen cezaya da dikkat çekildi.

Eyleme katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da Pekünlü’nün önemli bir bilim insanı olduğunu belirtti.

Kitle Örgütleri Rennan Hoca özgür kalana kadar mücadeleye devam edeceklerinin sözünü verdi.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ

KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

adalet bakanlığı rennan pekünlü