MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Çok büyük bir iddia ispatlanmalı

MHP’nin Kızılcahamam’daki iki günlük kampı sona erdi. Kampın kapanışında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin oy oranı üzerinden yapılan tartışmaları değerlendirdi. Televizyonlarda yorumcuların yanlış rakamlar verdiğini belirten Bahçeli, il genel meclisi sonuçlarına dikkat çekti.

MHP'nin 31 Mart seçimlerinin ardından Kızılcahamam'da düzenlediği 2 günlük kamp tamamladı.

Toplantıların basına kapalı bölümlerinde seçim sonuçları değerlendirildi. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcıları Emin Haluk Ayhan ekonomi, Feti Yıldız seçim itirazı ve tartışmalar, Sadir Durmaz da yerel seçim sonuçlarıyla ilgili sunum yaptı.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin düşük oy aldığı iddialarına yanıt verdi.

"İl genel meclisi üyesi oylarını yok farz ederek, belediye meclisi üyelerini yok farz ederek, üç tane, beş tane belediyenin aldığı yerlerdeki oy oranını esas alarak yorum yapanlar kamuoyu araştırmaları nezdinde iflas etmiş insanlardır"

Bahçeli, televizyon programlardaki yorumcuları da eleştirdi.

"Rakamları görmeden niyetler üzerinden değerlendirme yapanları zevkle takip ediyoruz. Onların söylediği rakamlar yanlış, bizim değerlendirmemiz doğru. YSK’nın açıklamaları sonrasında resmi gazetede neyin ne şekilde sonuçlandığı hakkında yayın yapılacak."

CHP, seçimlerde Adalet ve İçişleri Bakanının Yüksek Seçim Kurulu'nu arayarak baskı altına almaya çalıştığını iddia etti. Bahçeli bu iddialara ilişkin de konuştu

"Çok büyük bir iddia. Seçimin adaleti ve güvenliği açısından önemli sorumluluklar taşıyan insanlar hakkında böyle iddia atılıyorsa ispat edilmeli."

Beşiktaş ile Başakşehir arasında oynanan maça kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul belediye başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu da katılmıştı. Taraftar da statta İmamoğlu'na mazbata verilmesi için slogan attı.

Devlet Bahçeli bu durumu da değerlendirdi.

"Mazbatayı stadyuma taşımak, taraflar arasındaki rekabeti siyasi düşmanlığa dönüştürmek için ekilen bir tohumdur. Bundan belediye başkanı olmaz."

ulusal.com.tr

mhp devlet bahçeli