Ön anlaşma sağlandı!

Trabzonspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal ile yapılan görüşmelerin detayları ortaya çıktı. Görüşme masasında yer alan Genel Sekreter Gençağa Meriç, Ersun Yanal ile dün son kez görüştüklerini belirterek, "Şu anda Ersun Yanal ismi ön planda. Rakamları değerlendiriyoruz" dedi.

Ön anlaşma sağlandı!

DHA'YA KONUŞTU

Gelecek sezon yapılanması için harekete geçen ve ilk olarak teknik direktör konusunu çözüme kavuşturmayı hedefleyen Trabzonspor'da yönetim kurulu bu hafta içerisinde son kararı vermeyi planlıyor. Teknik Direktör Ersun Yanal ile ön anlaşma sağlandığı öğrenildi. Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, DHA'ya yaptığı açıklamada, bugün ya da yarın teknik direktör konusunda son kararı vereceklerini söyledi.

YÖNETİM KARAR AŞAMASINDA

Ersun Yanal ile Pazar günü son bir görüşme yaptıklarını belirten Meriç, başka alternatifler de olduğunu belirterek, "Yabancı Teknik Direktör olarak Besnik Hasi ile de görüşme gerçekleştirdik. Şu an için Ersun Yanal ismi biraz daha ön plana çıkıyor. Yanal'ın bir önceki sözleşmesine göre şu anda bizimle yaptığı görüşmelerde konuştuğumuz rakam çok daha düşük. Bu anlamda da bir indirim söz konusu oldu. Ayrıca önceki alacaklarını taksitlendirdik. Zaten bu konuda sorun yoktu. Söylendiği gibi bir kriz söz konusu değil. 2-3 defa alacaklarının ödenmesi için tarih verilmişti ama temin edememişti. Biz de bir tarih vermiştik. Alacaklarının bir kısmı ödendi, kalan kısmı da belirlediğimiz planlamaya göre ödenecek" ifadelerini kullandı.

CARDOZO GEÇMİŞİ ARATTI

Bu arada, Trabzonspor'un yıldız golcüsü Oscar Cardozo, bu sezon bordo mavili forma ile mücadele ettiği ilk dönemki performansının uzağında kaldı. Trabzonspor'un 2014-15 sezonunda Benfica'dan transfer ettiği Cardozo, ilk döneminde 42 maçta görev yapıp 20 gol ve 3 asistlik performans sergilemişti. Bu sezon hem yaşadığı sakatlıklar hem de formsuzluğu nedeniyle sadece 24 maçta forma giyebilen 32 yaşındaki golcü oyuncu, Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi'nde gol ve asist yapma başarısı gösteremedi. Süper Lig'in 33'üncü haftasında oynanan Antalyaspor maçında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düşen ve ligin son haftasında forma giyemeyecek olan Oscar Cardozo, Süper Lig'i ise 8 gol ve 2 asistle tamamlayabildi. Trabzonspor formasıyla mücadele ettiği ilk sezonunu aratan Cardozo, 33 haftada 40 gol kaydedebilen bordo mavili takımda düşük performansına rağmen en fazla gol atan futbolcu olmayı başardı.

GENÇ YAVUZ'A FORMA ŞANSI DOĞDU

Trabzonspor'da, Süper Lig'in 33'üncü haftasında oynanan Antalyaspor karşılaşmasında kalesinde 7 gol gören Esteban Alvarado'nun kulübeye çekileceği öğrenildi. Kaptan Onur Recep Kıvrak'ın izinli olması nedeniyle Antalyaspor karşılaşmasında kaleyi koruyan Esteban'ın, bu maçta ortaya koyduğu performans tepkilere neden oldu. Bordo mavililerin ligin son haftasında oynayacağı Kasımpaşa maçında Esteban'ın yerine genç kaleci Yavuz Akgün'ün görev yapacağı öğrenildi.

USTA'DAN BEŞİKTAŞ'A KUTLAMA

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Spor Toto Süper Lig'de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş'ı tebrik ederken, 'sabır ve kenetlenme' vurgusunda bulundu. Sosyal medya sitesi twitter hesabından tebrik mesajı yayımlayan Başkan Usta, "Sabırla ve kenetlenmeyle geçen 3-4 yıllık zor bir süreç. Tebrikler Beşiktaş, tebrikler Fikret Orman, tebrikler Şenol Güneş" ifadelerine yer verdi. DHA