''Tayyip Bey sizi öldürecekler!''

''Tayyip Bey sizi öldürecekler!''

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar, önceki gün bir televizyon programına katılan Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarını köşesine taşıdı.

Köşe yazısında, "İlker Başbuğ’un açıklamalarında altı çizilmesi gereken çok şey var" diyen Önkibar, "en önemlisi Erdoğan’ın sadece 2007 yılında F tipi örgütün güdümündeki Emniyet istihbaratı tarafından 137 kere 'Sizi öldürecekler' diye korkutulmasını afişe etmesiydi." dedi.

Önkibar yazısında, Başbuğ'un Ergenekon kumpasında ABD'nin de parmağı olduğunu ifade etmemesini yadırgadığını belirtti.

Önkibar'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

İlker Başbuğ’un açıklamalarında altı çizilmesi gereken çok şey var ama bize göre en önemlisi Erdoğan’ın sadece 2007 yılında F tipi örgütün güdümündeki Emniyet istihbaratı tarafından 137 kere “Sizi öldürecekler” diye korkutulmasını afişe etmesiydi.

Polisteki Paralel Çete, “Asker sana suikast hazırlıyor, istihbarat sağlam” dedikçe Erdoğan da buna inandı ve yapılan hukuksuzluklara göz yumdu.

Başbuğ’un, CNN-Türk’teki programda örtülü olarak ima etmesine rağmen bir kere bile olsun açıktan Ergenekon tezgahında ABD’nin olduğunu söylememesini ne yalan söyleyeyim yadırgadım.

İlker Paşa’dan, Washington ziyareti esnasında ABD’li meslektaşının Afganistan’da muharip Türk askeri talebini reddetmesi sonrasında Pentagon’un TSK’ya operasyon kararı verdiğini açıklaması beklerdik.

Ancak buna rağmen program çok yararlıydı ve İlker Paşa bazı şeyleri açıktan haykırarak yapılan kahpelikleri bir bir sergiledi.

ulusalkanal.com.tr

tsk ilker başbuğ genelkurmay aydınlık gazetesi sabahattin önkibar cnn türk