Kahramanlar ebediyete uğurlandı

Korucu bir babanın kahraman oğluydu Jandarma Teğmen Abdulselam Öztak. Silah arkadaşı Astsubay Ünal Bıçakçı ile beraber PKK'ya karşı operasyonlara katılmış hain saldırıda şehit olmuşlardı. 2 Mehmetçiğimiz bugün memleketleri Hakkari ve Trabzon'da son yolculuklarına uğurlandı. Törenlerde hüzün hakimdi ancak, ailelerde vatan için şehit verdikleri evlatlarının gururu vardı.

Kahramanlar ebediyete uğurlandı

Sur'da şehit olan 2 kahraman asker, Türk bayrakları ve binlerce yurttaşın katıldığı törenle uğurlandı, son yolculuğuna.

Jandarma Teğmen Abdulselam Öztak, Diyarbakır Cezaevi'nde görevliydi. 2 silah arkadaşı Sur'da şehit olmuştu. Bunun üzerine Öztak, dilekçe vermiş, gönüllü olarak Sur'a gitmişti.

Aslen Hakkarili olan şehit, korucu bir babanın kahraman oğluydu. 9 kardeşini okutabilmek için Ankara'da ev kiralamıştı. Ailesi Hakkari'de onlar Ankara'da yaşıyordu. Özatak'ın abisi Kazakistan’da öğretmen, kardeşi de Hakkari’de devlet memuruydu.

Teğmen Abdulselam Öztak, silah arkadaşı Astsubay Ünal Bıçakçı'yla beraber Sur'da görev yapmış, PKK saldırısında şehit olmuşlardı. 2 mehmetçik düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Öztak'ın 9 kardeşi de törendeydi.

Şehit, karlı havada ebediyete uğurlandı. Babaoacağı olan Hakkari'nin Durankaya Beldesi'ndeki evine Türk bayrakları asıldı. 5 binden fazla yurttaşın katıldığı törende anne Züyebde Özatak, oğlunun teğmen üniformasını giydi.

Şehit, Çaylıca Köyü'nde defnedildi.

Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı için memleketi Trabzon'da tören vardı.

Şehidin ilk durağı İnönü Mahallesi'ndeki baba evi oldu. Kahraman asker binlerce kişi tarafından karşılandı.

Cenaze namazı İskenderpaşa Camisi'nde kılındı. Atsubay Bıçakçı top arabasına konulduktan sonra bir süre Atatürk Alanı'na doğru gidildi.

Bıçakçı, Sülüklü Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

ulusalkanal.com.tr

kahraman şehitler