PKK merkezde konuşlandı

PKK açılım sürecinde faydalandı, silahlı unsurlarını Hakkari ve Şırnak'taki 9 ilçeye konuşlandırdı! Bu tespit, açılım süreciyle ilgili hazırlanan yeni bir raporda yer aldı. S Bilişim Stratejik Araştırma Şirketi'nin raporunda, Cudi, Gabar ve Kato'daki kamplara da yığınak yapıldığı ifade edildi.

PKK merkezde konuşlandı

"Açılımı fırsat bilen PKK'lıar, silahlarıyla birlikte Hakkari ve Şırnak merkezli il ve ilçe merkezlerine konuşlandı." Bu tespit, açılım süreciyle ilgili hazırlanna son raporda yer aldı.

S Bilişim stratejik araştırma şirketinin Güneydoğu'daki yerel kaynaklara dayandırarak hazırladığı rapor, sürecin çarpıcı sonuçlarını ortaya koydu.

Gazeteport'un haberine göre, açılım sürecinde silahlı eylemlere ara veren PKK'ya son bir yıl içinde sadece Şırnak'tan bin kişi katıldı.

Dağa çıkanları Cudi'deki kampta eğitimden geçiren PKK'lılar, eğittikleri kişileri de silahlarıyla birlikte Hakkari ve Şırnak bölgesinde 9 ilçe merkezine konuşlandırdı.

PKK'nın, Cudi, Gabar, Kato ve Herakol-Besta kamplarına da yığınak yaptığı bilgisine de raporda yer verildi.

Daha önce de Emniyet ve Jandarma İstihbaratı'nın hazırladığı "Çözüm süreci/PKK" adlı raporda, açılım süreciyle birlikte, PKK'ya 2 bin civarında yeni katılım olduğu belirtilmiş, PKK'nın sınırdışına çekilmek yerine hafif silahlarla iç bölgelere doğru yöneldiği ifade edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

pkk açılım Merkez