Kaynak Yayınları'ndan 100. yılında 1915 gerçeğini anlatan 4 yeni kitap

Kaynak Yayınları, büyük yalanın 100'üncü yılında Ermeni meselesi gerçeğini aydınlatan 4 çarpıcı kitaba daha imza attı. Kaynak Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sadık Usta çalışmalarını ve yeni kitaplarını Ulusal Kanal'a anlattı...

15 yıldır Ermenesi meselesini ve 1915 olaylarını aydınlatmak için özellikle yabancı kaynak ve belgeleri gün ışığına çıkaran Kaynak Yayınları, soykırım yalanının 100'üncü yılına kampanyalarına da çarpıcı çalışmalarla yanıt verdi.

Rus arşivlerindeki çalışmalarıyla dikkat çeken tarihçi Mehmet Perinçek, son çalışmasında "Ermeni Milliyetçiliğinin Serüveni"ni derledi. Kitapla Taşnak Partisi'nin Çarlık Rusya'dan Hitler'in Nazi Almanyası'na ve Amerika'ya uzanan ilişkileri aydınlatıldı.

Kitabın bir diğer çarpıcı boyutu ise; "Ermeni çete liderlerinin 1915 öncesi Çarlık Rusya mahkemelerinde, 'Türklere karşı toplu katliam'dan cezalandırıldığı mahkeme tutanaklarını ilk kez ortaya çıkarması.

Eski Meclis Başkanvekili Uluç Gürkan imzalı "Ermeni Katliamı Suçlaması Yargılama ve Karar" kitabı da İngiliz arşivlerinde saklı kalan belgelerle; Malta Yargılamaları'na açıklık getiriyor.

Dünyaca ünlü Fransız yazar Pierre Loti'nin "Ermenistan’daki Katliamlar ve Türkler" isimli kitabı da Türkçe, Fransızca ve İngilizce olarak 3 dilde basıldı.

Büyük yalana karşı Eyyüp Altun'un kaleme aldığı "Kızıl Topraklar" kitabı ise gerçek bir hikayeden yola çıkaraj olaya çok farklı bir açıdan yaklaşıyor.

Kaynak Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sadık Usta'ya göre, "soykırım yalanına karşı mücadelede ihmal edilen en önemli alan uluslararası camiaya yönelik aydınlatma faaliyeti.

ulusalkanal.com.tr