Cinayette f tipi izi

Terörle Mücadele ekipleri Rahip Santoro cinayetinin F tipi şifrelerini aydınlatmaya başladı. Şüpheler, cinayetin işlendiğin dönemde Trabzon Emniyet Müdürü olan Ramazan Akyürek'in üzerinde yoğunlaştı. Akyürek'in, Hrant Dink'in öldürülmesindeki rolü de araştırılıyor.

Cinayette f tipi izi

Trabzon'da işlenen Rahip Andrea Santoro cinayetinde F tipi şifrelerini inceleyen Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı önemli ayrıntılara ulaştı.

Santa Maria Katolik Kilisesi Rahibinin öldürülmesinde F tipi örgütün rolü, yürütülen titiz bir çalışmayla aydınlatılmaya başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, F tipi örgütün silahlı gücünün araştırılması için geçen haziran ayında 30 ilde araştırma yapılması talimatı verdi. Talimatta; örgütün Danıştay, Dink, Hablemitoğlu ve Rahip Santoro gibi cinayetlerle bağının sorgulanması istendi.

"Çok gizli" yürütülen incelemede, cinayetin soruşturma ve kovuşturma aşamasındaki karanlık noktalar belirlendi. Ekiplerin, cinayetin işlendiği dönemde Trabzon Emniyet Müdürü olan Ramazan Akyürek üzerinde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Aydınlık Gazetesinin ulaştığı Emniyet Genel Müdürlüğü talimatında şu ifadelere yer verildi: "Fethullah Gülen ve cemaatinin elinde silahlı bir güç bulunup bulunmadığı... Ordu, jandarma, MİT ve Emniyet birimleri içerisindeki cemaat üyelerinin böyle bir eyleme kalkışmaları halinde hükümeti yıkabilecek ve anayasayı ortadan kaldırabilecek güçlerinin olup olmadığının belirlenmesi... Gülen cemaatinin ülke içerisinde ve ülke dışında örgütlenme yapısının araştırılıp bu örgütlenme içerisinde yer alanların tespiti..."

Rahip Santoro cinayeti işlendikten sonra Ergenekon davasıyla bağlantı kurulmaya çalışılmış ancak F tipi örgüt bunu başaramamıştı

ulusalkanal.com.tr