Kanada'da camiye silahlı saldırı: 6 ölü

Kanada'nın Quebec şehrinde cami olarak da kullanılan İslam Kültürü Merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Üç kişinin yaptığı saldırı, yatsı namazı için camide toplanan cemaati hedef aldı.

Kanada'da camiye silahlı saldırı: 6 ölü

Kanada'nın Quebec kentinde bulunan İslam Kültürü Merkezine silahlı bir saldırı düzenlendi. Cami olarak da kullanılan merkeze yapılan saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

3 kişilik saldırgan grubu, yatsı namazı için camide toplanan yaklaşık 40 kişilik cemaate saldırdı.

Quebec polisi, yaptığı açıklamada silahlı saldırı düzenleyen 3 saldırgandan ikisinin yakalandığını duyurdu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Trudeau, saldırı karşısında büyük bir şok yaşadığını, öfke ve üzüntü duyduğunu belirtti.

Kanada Başbakanı, "Çeşitlilik bizim gücümüz, dini hoşgörü de Kanadalıların en çok sevdiği değerimizdir. Müslüman Kanadalılar milli dokumuzun önemli bir parçasıdır. Böyle eylemlerin ülkemizde yeri yoktur. Güvenlik güçleri tüm Kanadalıların haklarını koruyacak ve bu işin faillerini yakalamak için ellerinden geleni yapacaktır" dedi.

Trudeau, dün de Donald Trumnp'ın göçmen kararnamesine tepki göstermiş ve "Amerika'da bekletilen göçmenler Kanada'ya gelebilir" açıklaması yapmıştı.

Saldırı nedeniyle Quebec eyalet parlamentosunda bayraklar yarıya indirildi. Eyaletin en kalabalık kentleri olan Montreal ve Gatineau kentlerinde de camilerin ve İslam merkezlerinin çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar denildi:

Kanada’nın Quebec eyaletinin başkenti olan Quebec City'de aynı zamanda cami olarak kullanılan İslam Kültür Merkezi’nde meydana gelen ve kutsal bir mekanda ibadet eden masum insanları hedef alan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Kanada Hükümeti’nin, İslamofobi kaynaklı söylem ve eylemlerin hızla arttığı bir dönemde gerçekleşen bu saldırının mahiyetine ilişkin soruşturmayı gereken ciddiyet ve hassasiyetle yürüteceğine inanıyoruz.

Türkiye, birçok farklı ırk ve dine mensup insanın barış içinde birarada yaşadığı Kanada’nın huzurunu hedef alan bu menfur saldırı karşısında dost ve müttefik Kanada ile tam bir dayanışma içerisindedir.

ulusalkanal.com.tr

Kanada silahlı saldırı cami