Ankara'dan tehdit edildi

11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Amerika'da "Türkiye'de insanlar ölürken geceleri nasıl uyuyorsunuz?" sorusuyla gündeme gelen akademisyen Doktor Emrah Altındiş'in tehdit edildiğini açıkladı. Altındiş, terörist iftirasına maruz kaldığını belirtti.

Ankara'dan tehdit edildi

11'nci CumhurbaşkanıAbdullah Gül, Oğlu Mehmet Gül'ün mezuniyet töreni için gittiği Harvard Üniversitesi'nde protesto edilmişti.

Üniversitede araştırmacı olarak çalışan Doktor Emrah Altındiş, "Türkiye'nin demokrasi ilerleyişinden" bahsettiği sırada Gül'e "Türkiye'de insanlar ölürken geceleri nasıl uyuyorsunuz" diye sormuştu.

Türkiye'nin, Gezi direnişinin yıldönümünde Gül'e sorduğu bu soruyla tanıdığı Emrah Altındiş o tarihten sonra kâbus dolu günler geçirdi.

Hürriyet'e konuşan Dr. Altındiş, tehdit edildiğini, hakaret mektupları aldığını açıkladı. Temmuz ayında ise çalıştığı Harvard Üniversitesi'ndeki tüm akademisyenlere sahte bir isimle e-posta gönderildi. Profesyonelce hazırlanmış 19 sayfalık e-postada Amerika'nın en hassas olduğu konuya yer veriliyordu. Genç akademisyenin terörist olduğu tüm öğretim görevlilerinin tehdit altında olduğu iddia ediliyordu.

Zor günler geçiren akademisyenin masumiyeti polis soruşturmasının ardından ortaya çıktı. Genç doktoru karalamaya dönük tehdit e postalarının Ankara'dan gönderildiği ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr

abdullah gül amerika türkiye cumhurbaşkanı