İzmir’de hasta sağlık görevlisine kafa attı

İzmir Eşrefpaşa Hastanesi'nin Acil Servisi'nde görevli güvenlik görevlileri bir hastanın saldırısına uğradı. Başhekim ve sağlık çalışanları saldırıyı hastane bahçesinde protesto etti. Sağlık çalışanları, hastanede polislerin görevlendirilmesini istedi.

İzmir’de hasta sağlık görevlisine kafa attı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nde iki güvenlik personeli darp edildi. Acil Servis'te enjeksiyon yaptırmaya gelen hasta N.D. tarafından yapılan saldırının ardından soruşturma başlatıldı.

Hastane yönetimi ve sağlık çalışanları saldırıyı protesto etti.

Saldırı acil serviste yaşandı. 47 yaşındaki hasta N.D. işleminin geç yapıldığını iddia etti. Acil Servis'te güvenlik görevlileri Caner İrat ve Uğur Kurt ile tartıştı. O sırada acil hastalara müdahale eden bir sağlık çalışı da araya girmeye çalıştı. Ancak hasta N.D. tekrar tekrar güvenlik görevlilerinin üzerine yürüdü.

Güvenlik görevlileri bağırarak huzuru ve sağlık hizmetlerini aksatan N.D.'yi Acil Servis'ten çıkarmaya çalıştı. Tehditlere devam eden N.D. Acil'den çıkarılırken güvenlik görevlisi Caner İcat'a kafa attı. Kafasından aldığı darbe nedeniyle güvenlik görevlisi yumuşak doku zedelenmesi yaşadı. Olayla ilgili hastane yönetimi hasta N.D. hakkında şikayetçi oldu, saldırgan hakkında soruşturma başlatıldı.

Saldırının ardından Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Devrim Demirel ve sağlık çalışanları, Acil Servisi önünde basın açıklaması yaptı. Başhekim Demirel, polisin yeniden hastanelerde görevlendirilmesini istediklerini söyledi.

izmir acil servis hasta sağlık çalışanı sağlık görevlisi sağlık şiddet