Başbakanlık'tan güvenlik toplantısı sonrası açıklama

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen güvenlik zirvesinden, "operasyonlara aralıksız devam" kararı çıktı. Alınan kararlar doğultusunda, operasyonlar kış şartlarında da kesintisiz olarak sürecek. Türk Silahlı Kuvvetleri, 1 Kasım seçimlerinden sonraki 3 gün de Kandil dahil PKK'ya ait pek çok noktayı vurmuştu

Başbakanlık'tan güvenlik toplantısı sonrası açıklama

24 Temmuz'dan bu yana PKK'ya ağır kayıplar veren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonları kış şartlarında da aralıksız sürecek. Karar Çankaya Köşkü'nde yapılan güvenlik zirvesinde alındı.

Zirvede asker kanadı Oramar, İkiyaka ve Dağlıca bölgelerinde düzenlenen temizlik harekatına ilişkin bilgi sundu. Bundan sonra izlenecek yol haritası görüşüldü.

Toplantı da alınan kararlar yazılı olarak açıklandı. Buna göre; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK'ya yönelik operasyonları hız kesmeden devam edecek. Kış şartlarında dahi, PKK'ya kesintisiz operasyon yapılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri 1 Kasım seçimlerinin ardından da PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdürdü.

2 Kasım'da yapılan operasyonda, PKK'nın 6 büyük kampı bombalandı. Irak'ın Kuzeyinde örgüte ait hedeflerine düzenlenen harekatta, Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil'deki kamplar vuruldu. 6 kamptaki sığınak, barınak ve silah mevzileri yok edildi.

3 Kasım'daki operasyonda da Irak'ın Kuzeyindeki kamplar vuruldu. Bu kez Avaşin-Basyan bölgesinde PKK'ya ait 16 hedef imha edildi.

Örgütün, Dağlıca bölgesindeki mevzii, mağara, sığınak ve barınma alanları vuruldu. Çatışmada 15 terörist öldürüldü.

4 Kasım'da, Yüksekova bölgesinde yapılan hava harekatında 31 terörist etkisiz hale getirildi.

ulusalkanal.com.tr

başbakanlık güvenlik zirvesi